Járvány

2020.03.19. 09:50

Elmarad a Glastonbury zenei fesztivál

A szervezők nagyon sajnálják, de nem tehettek mást.

(FILES) In this file photo taken on June 28, 2019 Festival-goers listen to the music of Bjorn Again in the morning sunshine, on the Pyramid Stage on the third day of the Glastonbury Festival of Music and Performing Arts on Worthy Farm near the village of Pilton in Somerset, South West England. - The Glastonbury music festival, due to celebrate its 50th anniversary this year, announced on March 18, 2020, it would be postponed until 2021 due to the ongoing coronavirus pandemic. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Elmarad a világ egyik legnevesebb zenei fesztiválja, a júniusi Glastonbury a koronavírus-járvány miatt – jelentették be a szervezők szerdán.

„Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk. Nem volt más választásunk”

– fogalmaztak közleményükben. Alig egy héttel ezelőtt Emily Eavis, a fesztivál egyik szervezője még bizakodóan arról beszélt, hogy reménykednek a rendezvény megtartásában – emlékeztetett rá a BBC News.

A brit kormány azonban hétfőn azt tanácsolta mindenkinek, hogy kerülje a tömegrendezvényeket, és ekkor már nyilvánvaló volt, hogy a zenei fesztivál sem tartható meg.

A szervezők még április 1-je előtt lefújták az eseményt, mivel a 270 fontos (mintegy 100 ezer forintos) jegyek árának fennmaradó részét akkor kellett volna rendezniük a látogatóknak.

A közleményben sajnálkozásukat fejezték ki a 135 ezer embernek, aki már befizette a jegy árának egy részét, és azt a lehetőséget kínálták fel nekik, hogy

ha az előlegként elküldött 50 fontot nem igénylik vissza, azt átirányítják számukra a 2021-es fesztiválra, és így biztosítva lesz a jegyük.

A lehetőség szeptemberig áll nyitva a vásárlók előtt. A 2020-as fesztiválra mintegy 200 ezer látogatót vártak június 24. és 28. között. A fellépők sorában szerepelt Paul McCartney, Taylor Swift és Kendrick Lamar is.

„Várjuk, hogy jövőre találkozzunk a fesztiválon, addig is szeretetünket és támogatásunkat küldjük mindannyiótoknak” – írták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!