az utolsó út

2017.12.09. 14:17

Óriási tömeg búcsúztatta a francia Elvist

A francia rocksztár és színész, Johnny Hallyday kedden halt meg 74 éves korában.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a népszerű művész világszerte több mint 100 millió lemezt adott el.

A gyászmenet, elöl a fehér koporsóval, hétszáz, fekete karszalagot viselő motoros kíséretében hajtott a Diadalívtől a Concorde tér melletti Madeleine templomba, ahol a gyászmise kezdetén többi között Emmanuel Macron államfő is beszédet mondott.

A búcsúztatatáson számos francia zenész, színész és filmes megjelent, köztük Jean Reno, Marion Cotillard, Vincent Lindon, valamint vezető politikusok, Edouard Philippe miniszterelnök, Nicolas Sarkozy volt államfő, felesége Carla Bruni énekesnő és Francois Hollande volt elnök valamint élettársa, Julie Gayet színésznő, filmproducer is jelen volt.

A Madeleine templom lépcsőjén felállított színpadon Johnny Hallyday zenekara játszotta a sztár legismertebb számainak zenei kíséreteit, miközben az énekes helyett a tömeg énekelte a slágereket. A hatalmas neoklasszikus épület falát és a Concorde téren álló óriáskereket is a sztár fotója borította.

A gyászmise előtt a templom előtt elsőként Emmanuel Macron államfő emlékezett meg Johnny Hallyday-ről, aki szavai szerint „mindannyiunk, Franciaország egy része volt”.

„Ez a decemberi szombat szomorú, mert itt kell lennetek Johnny miatt, hiszen Johnny miattatok volt itt”

- mondta az államfő.

A köztársasági elnök azt kérte a tömegtől, hogy tapssal mondjanak köszöntet Johnny Hallyday-nek, „hogy ne haljon meg soha”.

Johnny Hallyday-t hétfőn Saint-Barthélemy szigetén, szűk családi körben helyezik majd örök nyugalomra.

Johnny Hallyday és felesége, Laeticia 2008-ban vásárolt egy házat a francia Antillákhoz tartozó szigeten, ahol az elmúlt években idejük egy jelentős részét töltötték.

Borítókép: MTI/AP/Francois Mori

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!