Kultúra

2016.05.24. 15:55

Bács-Kiskun megye ízei Gyulafehérváron

A megyei önkormányzat meghívást kapott a múlt hétvégén az erdélyi Gyulafehérváron megrendezett Fehér Megyei Ízek Vására.

Zs. D.

A meghívás apropója Bács-Kiskun és Fehér megye testvérkapcsolatának erősítése, a megyék közötti együttműködések ösztönzése, a hazai ízek megismertetése volt. A Bács-Kiskun megyei delegációt Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke vezette.

A gasztronómiai fesztivált hetedszer rendezték meg. Magyarországot a Kamra-túra Egyesület mellett még Tajti Zoltán, Tolna megyei méhész képviselte. A fesztiválon több ezer látogató vett részt.

A magyar stand gazdag kínálata méltón reprezentálta a Homokhátság kiváló termékeit. Az érdeklődők megkóstolhatták a tradicionális mangalicából és szürke marhából készült füstölt árukat, Molnárné Kárász Rita szörpkülönlegességeit, Börönténé Molnár Melinda homoktövisből készült ivóleveit, Kissné Kézér Edit natúr leveit. Hatalmas sikert arattak Nemes Mátyás biogazda különleges zöldségszárítmányai. A megye standján ott voltak Szombatiné Tóth Katalin mézei, valamint Gyöngyösi Sándor Európában is egyedülálló ganoderma gombából készült termékei, és bemutatták még házi száraztésztákat és lekvárokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!