Kultúra

2015.08.03. 10:31

Két napig zúznak a szalki Rock Vígkenden

Először ad otthont Szalkszentmárton a Rock Vígkend elnevezésű rockzenei koncertsorozatnak augusztus 7-8-án.

Popovics Zsuzsanna

A Dzsunzi Music Bt. (Baráti társaság) rockbanda vezetője és billentyűse, Togyeriska Imre a főszervezője, aki jómaga Ráckevei, és először „próbál szerencsét” Bács-Kiskunban.

– Az előző négy alkalommal Pest megyei településeken szervezkedtünk, és hívtuk találkozóra a térségben működő amatőr rockzenekarokat – mondta el lapunknak Imre. – Az idei rendezvénynek is az a célja, hogy fellépési lehetőséget biztosítson a bandáknak, mégpedig profi hang- és színpadtechnikával. Civilben rendezvényhangosítással foglalkozom, így a teljes technikai hátteret ingyen állom. Eredeti foglalkozásom zenepedagógus, számos tanítványom fellép a koncerteteken. Ez önmagában is öröm, ugyanakkor szeretném felkelteni a zenészekben azt az igényt, hogy lehetőség szerint minden fellépésük törekedjenek a tökéletes színpadi hangzásra.

Fellépők: pénteken – Rockgarden, Nyárikonyha, Parafrázis, Maláta SC; szombaton – Henry Potter Band, Dzsunzi Music Bt., JS-Ystem, Ratrock. A Szalkszentmárton központjában lévő Kör-tó szigetén nem csak az 19 órától kezdődő koncertek ingyenesek, de a sátorhelyek is bérmentesek a látogatók számára.

– Ezt hogy lehet? – kérdeztük a főszervezőt. – Nem a profitra hajtunk, egyszerűen szeretünk jól zenélni, együtt lenni a barátainkkal, a rockzenére kíváncsi közönséggel. A Henry Potter Band a Felvidékről jön el hozzánk koncertezni, immár ötödik alkalommal. Gázsit ők sem kapnak, mégis szívesen zenélnek velünk. Az idei kuriózum, hogy a Ratrock zenekar nemrég szakított a dobosával, mégsem mondták le a fellépést. Fiam, ifj. Togyeriska Imre vállalta, hogy betanulja a teljes repertoárjukat, és végigdobolja velük a rendezvény zárókoncertjét. Hogy mi ebben a különleges? A fiam mindössze 12 éves!

 

Ezek is érdekelhetik