Kultúra

2015.04.20. 18:15

Népi játékokat is kipróbálhattak a gyerekek

Három település óvodavezetői úgy gondolták, hogy összeismertetik egymással a gyerekeket, és magát az intézményeket is. Ennek érdekében most Gátéron találkoztak az ovisok.

Szentirmay Tamás

A körjegyzőséghez tartozó három település: Pálmonostora, Petőfiszállás és Gátér óvodásai találkoztak ezúttal Gátéron, hogy néhány órát együtt töltsenek a gyerekek. Öt csoportból, mintegy százharminc óvodás vett részt a közös játékban, melyek az óvoda udvarán várták őket.
– Ősszel Petőfiszálláson voltunk, most mi voltunk a sorosok, hogy vendégül lássuk az óvodásokat – mondta Gulyásné Vida Gyöngyi intézményvezető. A vendéglátásban természetesen benne volt a tízórai, majd később péksütemény is. Az óvoda udvarának hátsó részén népi játékokkal ismerkedhettek meg a gyerekek, de az élő sövényből készült labirintust is kipróbálhatták.

A gyerekek gyorsan megtalálták az összhangot egymással, tudtak együtt játszani. Persze egy-két könnycsepp is legördült néhány kicsi arcán, de ez máskor is elő szokott fordulni. A játékot táncházzal fejezték be a gyerekek, amiben mindenki részt vehetett.

 

Ezek is érdekelhetik