Kultúra

2010.01.17. 20:40

A színészek nyitották az idei báli szezont

Áramszünet szakította meg szombaton este a színészbál megnyitóját a Katona József Színházban.

Galambos Sándor

Cseke Péter direktor köszöntője verte ki a biztosítékot. Aztán kiderült, hogy ez is csak a forgatókönyv része: azonnal előkerült Laci bácsi, a villanyszerelő. Meggyújtott egy konfettiszóró patront, aztán ledobta jelmezét: Lui volt, az illuzionista. Egy üres dobozból gyorsan elő is varázsolta Pál Attila színművészt, az est házigazdáját, majd a Kada-szakközépiskola diákjainak nyitótáncával kezdetét vette a báli szezon Kecskeméten. Korábban évekig polgármesteri bált rendeztek a patinás épületben, először tavaly januárban nyitotta meg a városi mulatságok sorát a színészkarnevál.

Kimondottan erre az egy alkalomra összeállított zenés, táncos műsorral lepte meg a kecskeméti színészbál közönségét szombaton este a Katona József Színház társulata. Az ősbemutató különlegessége volt, hogy szerepelt benne például Drucker Péter karmester és Károly Kati zenei vezető is. A koreográgiát Frigyesi Tünde tanította be. Fellépett még a Penge Benge Jazz Band és eljött Nagydorogról Csikó Szabolcs, a Csillag születik sztárja is.

Cseke Péter direktor elmondta: a Színészek az Ifjúságért Alapítvány rendezte est bevételét jótékonysági célra fordítják. Több száz hátrányos helyzetű általános- és középiskolás gyermeket hívnak meg a színházba. Olyan diákokat, akik még soha nem jártak itt, vagy a családjuk nehéz helyzete miatt nem engedhetik meg maguknak a bérletek, a színházjegyek megvásárlását. Az alapítvány egyben a fiatal tehetséges művészek támogatását is magára vállalta. Hegedűs Zoltán, a kuratórium elnöke idén a legígéretesebb színésznek járó díjjal Hajdú Melindát tüntette ki.

Az est díszvendége Koncz Gábor volt. Elmondta, örömmel fogadta el a meghívást, hiszen egy évadot ő is játszott a kecskeméti színházban. Most egy Moldova szösszenettel nevettette meg a bálozókat, de nem úszta meg ennyivel. Még vissza sem ült a helyére, amikor Pál Attila megkérdezte: még mindig sajnálja-e a levágott lábujját? A Kossuth-díjas színművésznek – ki tudja hanyadszor – ismét el kellett mesélnie a fűnyíróval történteket.

Vasárnap hajnalig ropták a táncot a vendégek, a talpalávalóról a Digitál együttes gondoskodott. Volt tombola is, a Művész kávézó által felajánlott fődíjat, Bazán Vladimír festményét Balogh Zoltán nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!