Kultúra

2009.04.05. 18:21

Szombat esti Fringe a „Tekában”

Szombat este a zenészeké volt a terep a Tudomány és Technika Házában.

MLM

Szombaton a legnagyobb közönséget az Afrodzaqm formációja vonzotta. A hallgatóság nagy örömre a srácok igazán kitettek magukért. Eredeti fúziós zenét játszottak, melyben a reggae és dancehall elemek ugyanúgy megtalálhatóak voltak, mint a balkáni dallamok. Sokak nagy meglepetésére még egy megzenésített imát is elmormoltak koncert közben. Számos hangszer mellett a két klarinét és a 2007-es országos beatbox bajnok szájdobolás tudása tette igazán színessé az előadást.



A nagy sikert arató koncert után következett a TUA, akik ''97 óta foglalkoznak a rap műfajjal élő zenei köntösbe bújtatva. A közönség nem nagyon volt vevő a zenéjükre. Legtöbben inkább a Tudomány és Technika Háza lépcsőjén üldögéltek és beszélgettek, vagy éppen gyönyörködtek a ház falára vetített műalkotásban.

A TUA után hosszabb szünet következett, ami jelezte itt valami nagy dolog van készülőben. Sajnos a közönség nagy része ezt nem győzte kivárni. A rádióból már ismert Tape Underground következett, akik igazán elvarázsolták az addigra már elfáradt közönséget andalító trip-hop dallamaikkal. Rájuk jellemzően, zenéjüket képi elemekkel vegyítették most is.
Sajnos a hangtechnika most sem volt makulátlan, ahogy ezt Kecskeméten már megszokhattuk. A sok gerjedésből eredő sípolás a beállások közben nem tett túl jó benyomást a közönségre. Ennek ellenére mindenki örült ennek a hiánypótló estének, mely színesebbé tette a kecskeméti zenei életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!