Kultúra

2008.06.02. 13:21

A nagy álmok mentora - Képgalériával

Új hangszerbolt nyílt Kecskeméten a zeneszeretők nagy örömére, amelynek ünnepélyes megnyitóját Kovács Ákos vezette. A szép számmal összegyűlt rajongósereg fotói, a dedikálások, a beszélgetések és két dal között még egy rövid interjúra is jutott ideje a hazai popélet óriásának.

Bajáki Zsanett

- Gyakran vállalsz el ilyen megnyitókat?
Soha nem vállalok ilyesmit, egyedi és különleges alkalom a mostani. Részben a 15 éve fennálló jó kapcsolatnak köszönhető köztem és a Roland márka között, másrészt örömmel támogatom olyan emberek kezdeményezéseit, akik ebben az országban mernek nagyot álmodni.
 
- Kifejezetten erre az alkalomra választottad a dalokat?
Ilyen formában közönség előtt még soha nem játszottuk ezeket a dalokat. A Minden most kezdődik el című szám  magáért beszél egy ilyen kezdeményezés elindulása kapcsán, a Negyven pedig a legutóbbi szerzeményem, amelyet egy hónap alatt 45.000 érdeklődő töltött le a honlapomról. Jó találkozni a közönséggel így is, nem csak dedikálásokon vagy nagyobb koncerteken.
 
- Korábbi nyilatkozataid alapján is úgy tűnik, hogy az autógrammok és közös képek mellett fontosnak tartod, hogy lelki útravalót is adj...
Úgy gondolom, hogy az ember bármit is mond, felelőséggel tartozik, mindegy hogy egy ember hallja vagy több száz. A nagy ünnepi beszédeknél sokkal fontosabb az emberi beszélgetés, ahol két személy egyenrangú partnerként oszt meg érveket és ellenérveket. Itt erre is volt mód.
 
- Mennyire látod motiválhatónak a fiatalokat, mennyire jut el hozzájuk a mondanivalód?
Akik itt felkeresnek vagy a koncertjeimre eljárnak, azok nyilván képesek azonosulni a gondolataimmal, találnak benne számukra értékeset. Az ember mutathat irányt, elsősorban magának, és esetleg rávilágíthat, hogy mennyiféle megközelítése létezik egy-egy problémának.
 

- Mit üzennél a kecskemétieknek?
Nem szeretnék üzengetni, ami számomra a legfontosabb, az a dalokban hallható. Van néhány évtizedünk a Földön, ahhoz, hogy ezt emberhez méltóan töltsük el, az egyetlen út a szeretet.
 
- Mikor láthat téged legközelebb a kecskeméti közönség?
Az előző, Még közelebb című koncertturné állomásai között is szerepelt a város és nagyon jó emlékekkel távoztunk innen. Idén összel jubileumi turné indul Ákos 40 címmel, ez egy színházi jellegű, visszafogott előadássorozat lesz. A helyi színházzal tárgyalunk, az első biztos koncertidőpontokat a www.akos.hu oldalon tesszük majd közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!