Kultúra

2008.03.19. 14:45

Városiak, nyomás falura!

Idén március 29-én veszi kezdetét az EuroGites – Nemzetközi Falusi Turizmus Szövetség által Európa szerte meghirdetett Falusi Turizmus Európai Hete.

Magyarvári Annamária

Az akcióhét eseményei április 6-ig párhuzamosan zajlanak az egyes európai országokban a nemzeti sajátosságok figyelembevételével.

Magyarországon a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége illetve a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezi és promotálja az egy héten át tartó programsorozatot.

A színesebbnél színesebb események országszerte nyolc megyében közel hatvan helyszínen biztosítják a vendégek számára az élménydús kikapcsolódást és a szabadidő aktív eltöltését.

Az Akcióhét vendégváró kínálatában többek között terített falusi vendégasztal, „kemencés” programok, portabemutatás, lovaskocsikázás, pincelátogatás, borkóstolás, néprajzi gyűjtemény, bio- és kecskefarm megtekintése, túrák és kulturális programok szerepelnek.

Emellett akciós szállásajánlatokkal, helyi termékek vásárlása esetén - például kecskesajt, palackos borok - árkedvezményekkel csalogatják a házigazdák a Falusi Turizmus Európai Hetében a vidékre látogatókat.

A Falusi Turizmus Európai Hetéhez Érsekcsanád is csatlakozik. A Bács-Kiskun megyei település március 30-án, vasárnap az alábbi ajánlattal várja az érdeklődőket: 

„Csanádi Bazsarózsák a Falusi Turizmusban”

Program:
- Kézműves bemutatók
- Az érsekcsanádi kézműveskör foglalkozásai gyermekeknek, felnőtteknek
- Falusi vendégasztal: 13 órától
- „Bazsarózsa” Gyermek- és Ifjúsági Néptánc Egyesület bemutatója: 14 órától
- 15 -17 óráig íjászbemutató a szabadidő parkban

Helyszín: Érsekcsanád , Széchenyi u. 2/ b

Megközelíthető: Budapesttől délre (151 km), Bajától északra (10 km) az 51. számú főúton

További Információ:
- A programokról: 06 (70) 333-9504
- Szálláslehetőségekről: 06 (30) 915-238

A Falusi Turizmus Európai Hetének további programjairól a www.fatosz.hu oldalon olvashatnak.

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik