Kultúra

2007.12.21. 15:53

Ereszd el a hajamat! Hair a Katonában

A naptári év utolsó bemutatóját tartják ma a kecskeméti Katona József Színházban.

R. J.

A hippikorszak legendás mucisaljét, a Hairt láthatja a közönség. A darab rendezője és koreográfusa Juronics Tamás, Berger szerepében Bori Tamást láthatjuk, Sheilat Balla Eszter, Claudeot Sándor Péter alakítja.

A Hairt 1967-ben mutatták be először, s első komoly sikereit a Broadway-n aratta. Ennek feldolgozása Milos Forman, a hippikorszak passiójaként is emlegetett filmje, amely világhírűvé tette a musicalt.

– Egy nehezen megfogható eredeti darab és egy nagy kultusszal rendelkező sikerfilm után kell egy ma is újszerű mondanivalóval bíró darabot színpadra állítanunk – nyilatkozta a darab rendezője. – A fontos gondolatokat általában szeretem időből, térből kiemelve absztrakt síkra emelni, hogy tisztán csak a felvetés maradjon meg. Ahhoz, hogy a darab időtlensége biztosított legyen, teljesen új történetet, új dramaturgiát kellett írnunk. A színpadra pedig a japán animációs kultúrából érkező manga- és anime-típusú rajzfilm világát visszük fel.

Az előadás jelmeztervezője Földi Andrea, díszlettervező Székely László. A munkában zenei konzultánsként részt vett Pély Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!