Közélet

2016.12.05. 19:57

Új, modern rehabilitációs eszközök kerültek a kórházba

Új, modern rehabilitációs eszközökkel gyarapodott a kiskunfélegyházi városi kórház, melyeket a májusi Egészségváros Program keretében összegyűjtött 6,1 millió forintos adományból vásárolt az intézmény.

Vajda Piroska

Az új eszközöket – a bőrgyógyászatban használt fényterápiás készüléket, a kompressziós hűtőkészüléket, a szénsavkabint, és egy végtagmozgató gépet, illetve egy kombinált járásgyakorlót – a napokban mutatták be a sajtó munkatársainak. Dr. Körtvélyessy András intézményvezető elmondta, az új eszközöknek köszönhetően a félegyházi kórház az országban is egyedülálló mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs lehetőségeket kínál a betegek számára.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a végtagmozgató gép egyénre szabottan használható a csípő és a térd tornáztatására. A szénsavkabin használata nyirok- verőér, vénás keringési zavar és elégtelenség esetén javallott, de értágító hatása miatt szívműtétek után is jó hatású. A szintetikus szénsavgázzal feltöltött kabinban a beteg bőrére kiülő szénsav értágító hatása fokozza a keringést, a szervezetbe jutva pedig javítja a szív funkcióját, a belső szervek keringését, ezzel gyorsítva a szervezet regenerálódását, és a gyógyulási folyamatokat, de csökkenti a vérnyomást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!