Közélet

2016.12.26. 08:08

Karácsonyi meglepetés: műfüves pálya és 80 millió forint

A karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási napon műfüves pályát avattak a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium sportudvarán.

Tapodi Kálmán

Az egykoron salakkal, majd betonnal borított játéktér - ahol telente néha korcsolyapályát "hizlaltak" -, mostantól műfüves pályaként állhat a diákok rendelkezésére. A repedezett talajú kézilabdapálya felújítása már időszerű volt, s annak, hogy elkészülhessen a „karácsonyi meglepetés” egy nagylelkű adománynak is köszönhető. Az iskola fenntartója – a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye – mellett, az iskola egykori diákja, Koncz Jenő önkormányzati képviselő segítette jelentős pénzadományával a pálya felújítását.

Nyerges Benjámin, az intézmény igazgatóhelyettese beszélt minderről a pályavatón, ami a tervezett ünnepség helyett, egyben elköszönés is volt a főmecánástól. A sors ugyanis tragikus forgatókönyvet írt, hétfőn váratlanul elhunyt Koncz Jenő, akire Wass Albert versével emlékeztek: „Atyám,tudom, hogy egy nap menni kell, az ember sorsa ez. Nem panaszként, Uram jó életem volt, tettekben is gazdag…”

Mint elhangzott: a pályavilágítás kialakításában a város is segített, a kivitelezésben pedig a Városgazdálkodási Intézmény. A középiskola múlt év végén is ünnepelhetett: akkor fejeződött be az épületegyüttes energetikai korszerűsítése, amire 143 millió forintot fordítottak.

Az idén hatvan éves gimnáziumba szerdán újabb örömhír érkezett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyétől, ahonnan 80 millió forintot kaptak céljaik megvalósítására. Nyerges Benjámin lapunk érdeklődésére elmondta: egyelőre még döntöttek a támogatás sorsáról, de az iskolai kollégium épületének felújítása is nagyon időszerű lenne, így jó az esély, hogy az ottani munkálatokra fordítják a fenntartói támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!