Közélet

2016.08.26. 07:04

Szemétdíj: két hónap csúszás után adnak 15 napot

Fizesse be a múlt hétig a tegnap kapott kukacsekket. Akár ezt is írhatta volna a számlázást átvevő koordinációs társaság.

Kubatovics Tamás

A hulladékgazdálkodási rendszerbe most belépő cégnek csaknem negyedéves csúszással sikerült kiküldenie a Felső-Bácskában - az FBH NP Nonprofit Kft. által ellátott területen - a második negyedéves szolgáltatás számláját. Aminek fizetési határideje már elmúlt.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. kétoldalas levéllel is kibélelte a számlát tartalmazó borítékot. A számlázást és a díjak beszedését a szolgáltató társaságoktól átvevő cég  a hatékony, fenntartható és átlátható hulladékgazdálkodás érdekeként említi ezt a változást, amitől egyebek mellett a rezsicsökkentés eredményeinek biztosítását és magasabb színvonalú szolgáltatást remél. A fogyasztó és a hulladékot elszállító cég közé ékelődő NHKV ugyanakkor egy szót sem veszteget arra, hogy valójában meddig kellene befizetni a számlán szereplő összeget.  

 

Agatics Roland, az FBH NP Nkft. ügyvezető igazgatója tavasszal a bajai városatyák egyik ülésén úgy fogalmazott: azt határozottan nem meri kijelenteni, hogy nem lesznek gondok az új rendszer beindításával. Ugyanakkor reménykedett, hogy az ügyfelek nem veszik észre a rendszer átállítását.

Ez nem jött be. A részben környékbeli önkormányzatok tulajdonában álló társaság vezetője a napokban elnézést kérő levelében arról értesítette a településeket, hogy az ügyfeleknek kézhezvételtől számítva 15 napjuk van késedelmi kamat és járulékos költségek nélkül megfizetni a számlán szereplő összeget, függetlenül a számlán feltüntetett fizetési határidőtől.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!