Közélet

2016.07.04. 19:00

Két új társasházépítésbe is belefognak

Több önkormányzati tulajdonú ingatlanra is akadt vevő. A város a közelmúltban írt ki pályázatot a Balaton utca 19. szám alatt lévő ingatlanra, amelyre az Építő Simon Kft. nyújtott be ajánlatot.

Hraskó István

A társaság 331 millió forintot fizet az ingatlanért, a tervek szerint a meglévő épületeket elbontja és társasházat épít. Szintén az Építő Simon Kft. pályázott a Hoffman János utca és a Nyíl utca sarkán található, 4 helyrajzi számon lévő ingatlanra. A cég 70 millió forintért veszi meg a telkeket, és ott is társasházat kíván felhúzni.

Áprilisban úgy döntött a közgyűlés, hogy a volt Rudolf-laktanya területéből egy újabb, 3900 négyzetméteres telket meghirdetnek, amely az Izsáki út mellett található. A pályázati kiírásban szerepelt, hogy egy 2008-as felmérés szerint a katonai célú használat idején – az üzemanyag, valamint fűtéshez használt olaj tárolása miatt – igencsak szennyeződött itt a talaj. Ezt a körülményt a pályázók figyelembe is vehették ajánlatuk benyújtásakor, mint értékcsökkentő tényezőt, hiszen a talajártalmatlanítás költségeit a nyertesnek kell állnia.

Az ingatlanra 3 érvényes és 1 érvénytelen ajánlat érkezett be. Az érvényesek között alig volt különbség a vételárban: a TVG-Invest és Pápics János közös ajánlata nettó 101,3 millióról, a Zsigó és Társa Kft.-é 100,2 millióról, az ARMA-ÉP Kft.-é 99,3 millióról szólt. Viszont a TVG-Pápics pályázat számolt a talajszennyezés miatt a legkisebb értékcsökkenéssel (40 millió forinttal, a másik két pályázónál ez 57,9 millió és 59,8 millió volt), így összességében a legelőnyösebb ajánlatnak ez bizonyult. A tényleges vételár így mintegy bruttó 78 millió forint, az ajánlattevők az egyetemhez és a családi sport-rekreációs központhoz kapcsolódó szolgáltató létesítményt hoznának létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!