Közélet

2016.05.21. 11:32

Egykor katonaváros volt Kiskőrös

Kiskőrösön negyvenöt éve alakult meg a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klub, tizenöt éve zárták be az egykori laktanyát. A településen élő egykori honvédségi alkalmazottak egyebek mellett erre a két eseményre is emlékeztek a pénteken.

B. Zs.

A eseményen még részt vettek a Kiskőrösi Rendőrkapitányság egykori és aktív dolgozói is, ugyanis a kapitányságot éppen hat évtizeddel ezelőtt alapították városban.

A rendezvényen Fadgyas István nyá. őrnagy, az egyesület elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Felidézte  a klub negyvenöt évnyi történetet, mely egyben az itt élő honvédségi alkalmazottak életébe is gyors betekintést jelentett. Ma a klub létszáma 117 fő, melynek tagjai a honvédségi alkalmazottakon kívül a rendőrség egykori munkatársai is.  A résztvevőket köszöntötte Szabó József, a HM Humánszolgálati Osztály osztályvezetője. Őt követte Domonyi László polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a klub tagjainak a támogatására mindig lehetett számítani a városban. 

Az ünnepségen a rendőrség részéről Arató László, ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese is köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen elismeréseket is kaptak mindazok, akik a klub tevékenységében aktívan részt vesznek.

[caption id="" align="aligncenter" width="540"] A kiskőrösi főtéren egy orosz gyártmányú gyalogsági harcjárműt - BMP - tanulmányoznak testközelből a gyerekek a haditechnikai bemutató keretében
[/caption]

Az ünnepséget követően a Petőfi Sándor Művelődési Ház kiállító csarnokában a rendőrkapitányság egykori munkatársaitól kapott fotókból, tárgyakból, relikviákból nyílt kiállítás. A főtéren az érdeklődők a haditechnikai bemutató keretein belül ismerkedhettek a rendőrség és a honvédség fegyvereivel.

 

Címkék#kiskőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!