Közélet

2015.11.17. 20:14

Miben segít a kormányablak?

A járáshoz tartozó települések önkormányzati-, és intézményi vezetői ismerkedtek egy nyílt nap keretében a nemrégiben átadott kormányablak tevékenységével.

Tapodi Kálmán

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna, a Jánoshalmi Járási Hivatal vezetője mutatta be a szép számmal megjelent érdeklődőknek a kormányablakhoz tartozó helyiségeket és tájékoztatást adott az ügyfélszolgálat működéséről. Raffai Julianna kormányablak vezető részletesen beszélt az azonnal intézhető ügyekről, a továbbításra kerülő beadványokról és azon ügyekről, amelyekben a kormányablak kizárólag tájékoztatást nyújt.

A kormányablak indulása előtt volt a hivatalban kihelyezett földhivatali, nyugdíjbiztosítási ügyfélfogadás, amelyek megszűntek, mert szerepüket átvette a kormányablak. Elhangzott, hogy a kormány szándéka szerint az intézhető ügyek száma folyamatosan növekedni fog, hamarosan az ezret is meghaladhatja majd, valamint jövőre több eljárás illetékmentes lesz.
A kormányablak a Jánoshalmi Járási Hivatal egyik osztályaként működik hét fővel, a hét minden munkanapján van ügyfélfogadás, ezért az ügyfeleknek alig kell várakozniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!