Közélet

2015.07.01. 17:54

Gyümölcsöt szedhetnek a közfoglalkoztatottak

A Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. olyan programot tervez létrehozni, amelyben a Kecskeméti Főiskolával együttműködve elsősorban mezőgazdasági munkát végeznének a közfoglalkoztatottak, a tervek szerint a zöldség- és gyümölcstermesztésben, szedésben, esetleg feldolgozásban vennének részt – derült ki a múlt heti képviselő-testületi ülésen.

Hraskó István

Kecskeméten az egyik legnagyobb közfoglalkoztatotti létszámot foglalkoztató szervezet a Nonprofit Kft. Az alkalmazásukban álló közfoglalkoztatottak jelenleg jellemzően köztisztasági, településrendezési, karbantartási, esetlegesen hó- és síkosság mentesítési feladatokat látnak el. A mezőgazdasági munkával megtermelt zöldséget, gyümölcsöt közcélra használnák fel.

A közgyűlés megszavazta, hogy támogatja a programot, mivel az indoklás szerint előnyös hatással járhat az önkormányzat civil kapcsolataira, a helyi mezőgazdasági élet további fejlődésére, valamint a helyi munkanélküliség további csökkentésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!