Közélet

2015.07.14. 17:22

Egészségesebb lett az ivóvíz

Továbbra is kút adja az ivóvizet a község lakosainak, ám sokkal jobb minőségben.

Tapodi Kálmán

Megújult a hidroglóbusz kívül-belül, a 17 km-es vízcsőhálózatból, közel 1 km-es szakaszt felújítottak, új szakaszolókat iktattak a rendszerbe, két új, majd 100 köbméteres víztározó medence épült és új kiszolgáló épületet kapott a modern víztisztító rendszer.

– A községet ellátó kutak vize nem felelt meg maradéktalanul a meghatározott értékeknek. Ammóniából, vasból és arzénból legalábbis több volt az itteni ivóvízben, mint lehetne – mondta el Á. Fúrús János, csólyospálosi polgármester a vizes fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón. – Aki tehette, eddig házi rendszerére, vagy egy-egy csaptelepére szerelt saját víztisztító berendezést, de erre mostantól nincs szükség – tette hozzá a községvezető.

– A most befejeződött vizes fejlesztéssel lezárul az az ivóvízminőséget javító beruházás, amit Csólyospálos tíz környező településsel együtt, Európai Uniós forrásból valósíthatott meg a Tiszta víz Ivóvízminőség-javító projekt keretében – közölte Patkós Zsolt, szanki polgármester, az önkormányzati társulás elnöke.
A beruházás összköltsége nettó 2,3 milliárd forint, amiből a csólyospálosi 152,2 millió forintba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!