Közélet

2014.09.06. 14:47

Félbeszakadt az építkezés

Tavasszal már elkezdték, de aztán abba maradt a kerékpárút építése, a 44-es főút mellett Világoshegy és a kohárimajori vasútállomás között.

Szentirmay Tamás

Most újra nekiláttak a szakemberek, hogy befejezzék a munkát. A több hónapos szünetről Pap Sándor polgármestert kérdeztük.
– A kerékpárút építését az lassította, hogy az állami földterületek tulajdonszerzése nagyon lassan haladt, 2012 októberétől 2014 márciusáig zajlott. Ameddig a tulajdonszerzés nem volt meg, addig a kerékpárút nyomvonalának építését sem lehetett folytatni. Hátráltatta a munkát az is, hogy a kijelölt szakaszt 1700 méter hosszan érinti tömegkommunikációs kábel. Ennek a kiváltását viszont engedélyeztetni kellett, arrébb kellett tenni, mert nem lehetett az út alatt. Addig, míg nem tisztázódtak a tulajdoni viszonyok az eljárást fel kellett függeszteni. Megkaptuk a kábel kiváltásra a kiviteli engedélyt, és ki is váltottuk – hangsúlyozta Pap Sándor.

–Most már a tulajdonunkban van minden terület, sőt a műveléság váltás is megtörtént. Ezt követően a fák kivágási engedélyét kellett megkérni. Ennek harminc nap volt a határideje, ami augusztus végén járt le. Csak ezt követően folytatódhat tovább a munka. A kivitelezővel történő megállapodás szerint november 30-ig kell befejezni a kerékpárút építését, a forgalomba helyezéssel együtt. A kohárimajori bejárótól a földmunkát és az alapot már elvégezték korábban, egészen az első dűlőig, a fakivágásokat pedig Nyárjasig. A maradék részben már nagyon kevés fa vár kivágásra. Amikor azzal végeztek utána kezdődhet a földmunka. A nyárlőrinci bekötő útnál kicsit beljebb vezet majd a kerékpárút, mert a szabály szerint akkora távolságot kell hagyni, hogy a 44-es főút és a faluba vezető kerékpárút között egy kamion elférjen. A munkák befejeztével Lakiteleket és Nyárlőrincet összeköti majd a kerékpárút, mivel a Lakitelektől Világoshegyig már korábban elkészült az út – mondta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!