Közélet

2014.06.19. 20:11

Két nap alatt ezer kilométert tett meg a német esküvői lufi

Egy csólyospálosi kertben landolt vasárnap egy esküvői lufi, amit két nappal korábban egy Rajna-vidéki településen engedtek a magasba.

Tapodi Kálmán

Aligha lehetett babonás az a pár, akik múlt pénteken, 13-án esküdtek örök hűséget a németországi Haßloch városában. A szertartást követően a násznép tagjai egy-egy lufit eresztettek az ég felé, melyeken esküvői kártya függött az ifjú pár címével. Az egyik gázzal töltött lufi a széljárásnak köszönhetően, több mint ezer kilométert tett meg és Busa Zoltánné kertjében hullott a földre.

A csólyospálosi asszonynál éppen ott vendégeskedett keresztlánya Ocskóné Farkas Ildikó, aki elsőként látta meg az alászálló, sárga színű, furcsa tárgyat. Mint mesélte: sejtelme sem volt, hogy mi lehet az, csak amikor közelebb ért akkor látta, hogy egy leeresztett lufi, amihez egy üzenetet kötöttek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ocskóné Farkas Ildikó, Laura lánya és a nagy utat megtett „csodalufi”
[/caption]

– Igencsak meglepődtem, amikor elolvastam a „friss házasok” kártyára írt szövegét – mesélte a Forráskúton élő fiatalasszony, aki nem gondolta volna, hogy ekkora utat tud megtenni egy lufi, ráadásul az esküvői kártya is épségben kibírta az égi kalandot. A kártyán németül és angolul is olvasható, hogy nagy örömet szereznek a megtalálók, ha visszajuttatják a megadott címre és ha közlik azt is, hogy mikor és hol leltek a lufira. – Természetesen én is így teszek és postázom a kártyát, a jókívánságainkkal együtt – mondta el Ocskóné.

Az esküvői kártyán csak az ifjú pár monogramja és címe szerepelt: M.+J. Richter, Rehbach str. 67454. A szegedma.hu munkatársának sikerült rátalálni az újdonsült párra, akik még az országot sem írták rá a kártyára, mert nem gondolták, hogy Ausztrián keresztül, Magyarországig repül a lufijuk. A portálnak nyilatkozó ifjú asszony Jacqueline Richter és férje Maximiliam Richter igencsak meglepődtek a csólyospálosi „lufilandolás” hallatán, de már nagyon várják a visszaérkező jókívánságokat, annál is inkább, mert az ara nagyapja Magyarországról vándorolt Németországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!