Közélet

2013.10.06. 20:44

Felavatták a Bóbita óvodát

Több óvoda is működik Kerekegyházán, de a nemrég átadott Bóbita az első, amely eleve óvodának épült, minden követelménynek és elvárásnak megfelelve.

Popovics Zsuzsanna

„Évtizedek óta vártuk ezt a pillanatot. Jól döntött a képviselő-testület, amikor belevágott az óvoda építésébe. Mára elkészült, akár az országnak is díszére válik. De nem csak külsőleg, hanem a benne dolgozó pedagógusok, óvónők, dajkák révén a gyermeknevelés szempontjából is – mondta ünnepi köszöntőjében Kelemen Márk, a város polgármestere.

A település előljárói legelőször 1927-ben határozták el, hogy óvodát létesítenek. Az első gyermekkert 1929-ben nyitotta kapuit, a megüresedett katolikus iskola épületében. Ahogy nőtt az óvoda iránti igény, úgy nyitottak újabba és újabb csoportokat, a megüresedő csendőrlaktanyában, a megüresedett orvosi rendelőben, a volt postaépületben. Tavaly már kilenc óvodai csoport működött, mégsem volt hely minden jelentkezőnek. A Bóbita oviban három új csoport mellett egy tornaszoba is helyet kapott – mondta el Hallainé Kis Mária óvodavezető. Kerekegyházán a 3-6 éves gyermekek száma 315 fő. Az önkormányzati óvodákban 230 volt a férőhelyek száma, szeptembertől ez bővült három óvodai csoporttal.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Három csoporttal bővült a keret
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!