Közélet

2012.04.27. 21:13

Válaszok után szavaznak

Nem fogadták el a bajai városatyák a német központot fenntartó és működtető közalapítvány tavalyi évéről szóló beszámolót.

Kubatovics Tamás

Egy keveset tárgyaltak róla, majd május végére halasztották a döntést. Akkor azonban találkozni szeretnének a szervezet kuratóriumának elnökével, Csontos Attilával, aki öt éve tölti be a tisztséget. Őt hiányolta Fercsák Róbert alpolgármester, aki hangsúlyozta: több képviselő is szeretné, ha az elnök megjelenne a testület ülésén, és válaszolna a felmerülő kérdésekre. Megjegyzendő: megromlott a közalapítvány és az alapítók közé tartozó bajai önkormányzat viszonya, a város ugyanis a korábban vállalt kötelezettségnél jóval kisebb anyagi támogatást nyújt idén a közalapítványnak. 35-ről 20 millióra csökkent a hozzájárulás. További adalék, hogy Csontost tavasszal mentette fel a képviselő-testület az önkormányzati tulajdonú Baja Vagyon Zrt. felügyelő bizottságának elnöki posztjáról.

A csaknem 800 millió forintos bevételt elérő közalapítvány beszámolója kapcsán az alpolgármester nehezményezte, hogy abban a sportcsarnok működtetésére 0 forint önkormányzati támogatás szerepel. Véleménye szerint ez nem helyes, hiszen a város állja az intézmény távfűtési számláját. A beszámoló erre is kitér, megemlítve, hogy ez a múlt évben 30,6 millió forintot tett ki. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nyolcszáznál több óvodás, általános és középiskolás jár a bajai intézménybe ebben a tanévben
[/caption]

Ezek is érdekelhetik