Közélet

2011.05.04. 16:54

Összefogás a biztonságos szórakozóhelyekért

Társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy megakadályozzuk a West Balkánhoz hasonló tragédiákat – hangzott el azon a mini konferencián, amelyet szerdán tartottak Kiskunfélegyházán.

Váradi Piroska

A konferencia célja, hogy még biztonságosabbak legyenek a szórakozó helyek Félegyházán és környékén – mondta el Seres Dezső főszervező. A városházán tartott fórumon a szórakozó helyek üzemeltetői, illetve különböző intézmények képviselői  kaptak tájékoztatást arról, hogy a jövőben milyen kötelezettségeik vannak egy-egy zenés, táncos est megszervezésekor.

Mint ismeretes idén januárban a West Balkán nevezetű budapesti szórakozóhelyen 300 helyett, 3000 fiatal szórakozott, az este tragédiával végződött. Márciusban kormányrendelet is született, amely június 14-én lép hatályba – mondta el dr. Endre Szabolcs a polgármesteri hivatal jog irodájának vezetője. Hozzátette, a jövőben minden zenés, táncos szórakozóhely üzemeltetőjének úgynevezett rendezvénytartási engedélyt kell kérnie, melynek kiadást komoly előírásokhoz kötnek. Ilyen például, hogy biztonsági tervet kell készíteni, melynek részletesen tartalmaznia kell a menekülési útvonalakat.

Szigorúan tilos túllépni a szórakozó hely megengedett befogadási létszámát. Egy diszkóban például egy négyzetméterre 3 személyt engedélyez a rendelet. Az engedély kiadása előtt pedig a jegyző, a szakhatóságokkal közösen köteles helyszíni szemlét tartani. Ugyanakkor a szórakozóhely üzemeltetője ezentúl elkérheti a vendégek életkorát igazoló okmányokat – mondta el az iroda vezetője. 

Timafalvi László rendőrkapitány szerint fontos, hogy elejét vegyék a tragédiáknak. Éppen ezért, a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a bűnmegelőzésre, a drogprevencióra, és az alkoholfogyasztás visszaszorítására.

Váradi Piroska -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!