Közélet

2010.08.05. 18:35

Zuschlag-per: egy ítélet már jogerős

Zuschlag János egykori titkára, Lados István visszavonta az első fokú ítélet elleni fellebbezését, így esetében jogerőre emelkedett az ítélet, ami két éves börtönbüntetés - tájékoztatta a Baon.hu-t Gömöri Tibor, Lados ügyvédje.

baon.hu

A titkár a per másodrendű vádlottja volt. Az első fokon, Kecskeméten nyolc és fél évre ítélt Zuschlag valamint tizennégy társa ügyében a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik majd a per.

Mint ismert, Lados István az ügyészségen önként jelentkezett és részletes beismerő vallomást tett. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 5-20 év közötti büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével vádolta, a megyei bíróság végül két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet kihirdetésekor a megyei főügyészség a bűnszervezettel vádoltak esetében – Lados István kivételével – a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett. Az ítélet kihirdetésekor kért három napi gondolkodási időn belül Gömöri Tibor, Lados védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Az ügyvéd most viszont arról tájékoztatta portálunkat: védence magántermészetű okból úgy döntött, hogy a fellebbezést visszavonja. Így esetében az ítélet jogerős. A korábbi előzetes letartóztatás és házi őrizet beszámításával valamivel több, mint egy év börtönbüntetés vár rá.
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság egyébként a közelmúltban a vádlottaknak és védőiknek kézbesítette a 2010. március 31-én kihirdetett ítéletet, amely nem kevesebb, mint 485 oldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!