Közélet

2009.02.04. 10:21

Bélyeggyűjtemény és borok - lássuk képviselőink vagyonát

Nem mutatnak jelentős befektetéseket az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai.

Balai F. István

A parlament internetes oldalán hozzáférhető vagyonnyilatkozatok szerint tavaly alig gyarapodott a Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselők aktív vagyona, inkább az adósságok csökkenése figyelhető meg.
Nem jellemző az sem, hogy komoly cégekben lenne résztulajdonuk, mert osztalékjövedelemről senki sem adott számot.

Alföldi Albert (MSZP) tartozása 9 millióról 6-ra csökkent, neki van egyébként a legtöbb festménye (120).
Bagi Béla (Fidesz) vagyonában gyakorlatilag nincs változás, miként Balogh Józsefében (Fidesz) sem. Utóbbinak a mezőgazdasági gépei képviselnek jelentős értéket.




[caption id="" align="alignleft" width="110"] Garai István Levente bélyeggyűjteménye 8 millió forintot ér
[/caption]Balogh László (MSZP) az új helvéciai házára költött sokat tavaly, tehát csökkent is a pénzvagyona.
Bányai Gábor (Fidesz) Borotán vásárolt tanyát, egy hektár legelővel. Font Sándor (Fidesz) fél hektár erdőt vett, megtakarításai kevesebbet érnek, mint tavaly.
Garai István Levente (MSZP) továbbra is jól keres a képviselőség mellett, s megvan a 8 milliót érő bélyeggyűjteménye is.




Horváth Zsolt (Fidesz) lecserélte a Nissan Primerát egy Skodára, s most kétmilliós takarékbetétje is van, amit tavaly nem jelzett. Ő egyébként a legeladósodottabb képviselők egyike.
Karsai Péter (MDF) Renault Lagunára cseréle a Megane-t, de jórészt hitelből.
Kerényi János (Fidesz) tűnik a legvagyonosabbak egyikének, továbbra is megvan a 20 millió forint készpénze, sokat érnek mezőgazdsági felszerelései. Ő az egyik legnagyobb földbirtokos, de ő sem jelzett nagy gyarapodást, a tartozása csökkent 6-ról 4 millilóra.





[caption id="" align="alignleft" width="110"] Lezsák Sándort a saját Volvo helyett szolgálati autó viszi
[/caption]Lezsák Sándor (Fidesz) vagyonából eltűnt a Volvo személygépkocsi, tartozása pedig 4,5 millióról 3,9-re csökkent. A 2007-es földvásárlás után tavaly nem volt nagyobb beruházása.
Matolcsy György (Fidesz) továbbra is pénzben és értékpapírban tartja a vagyont, házán és üdülőrészén kívül 18 milliója van. Saját autót az idén sem jelzett.
Márfai Péternek (MSZP) az adóssága nőtt 2,2 millióval, Nyitray András (Fidesz) viszont tavaly egy Opel Corsa-t is vett a Wartburg mellé. Megvan a Moto Guzzija és a 100 képzőművészeti alkotása is, de az adóssága eltűnt.

 

 




Semjén Zsolt (Fidesz) az antik bútorokat kedveli, miközben 51 ezer svájci frankos [caption id="" align="alignleft" width="110"] Zsigó Róbert bevallotta: tavaly öt üveg bort kapott ajándékba
[/caption]tartozása 43 ezerre csökkent.
Szabó Erika (Fidesz) tavaly nem jelzett megtakarítást, most 1,7 milliós részvényről nyilatkozott.
Zombor Gábor (Fidesz) tavaly Sükösdön vett zártkerti ingatlant, a Fiat Multiplát pedig Subarura cserélte, megtakarításai pedig jelentősen csökkentek.

Zsigó Róbert (Fidesz) azt is bevallotta, hogy képviselői megbízatásával összefüggésben 5 üveg bort kapott ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!