Közélet

2008.11.23. 09:46

Összefogtak a környezet tisztaságáért

Takarítási napot rendezett szombaton a Szép Félegyházáért Kör a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzattal közösen Kiskunfélegyházán a Blaha Lujza téren, a Hősök parkjában és a Fürdőszállóban.

Hegedűs Rita

A megmozdulás  célja, hogy a város egyik jelképe tiszta környezettel várja a helybelieket és a turistákat.

A hideg, szeles időjárás ellenére nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok is szorgoskodtak. Kovács Gyula, az Szép Félegyházáért Kör vezetője elmondta: [caption id="" align="alignleft" width="300"] Vannak fiatalok akiknek fontos a tiszta környezet
[/caption]kezükbe vették a seprűt és a gereblyét, majd összeszedték a fürdőszállóból és környékéről két nagy konténernyi szemetet és lomot. Megtisztították a Hősök parkját a cigarettacsikkektől, a szállóban randalírozók által okozott betörések következtében keletkezett üvegdaraboktól. Közben minden résztvevő teát, forraltbort, puszedlit és libazsíros kenyeret kapott. 

A munka végeztével pezsgővel ünnepelték meg a kör egyéves születésnapját. Hozzátette: hasonló programokat a közeljövőben is szeretnének szervezni, mert ez az akció jelentősen hozzájárul a város tisztaságához, rendjéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!