Közélet

2008.08.30. 16:57

Bács-Kiskunban Dávid Ibolyát jelölték elnöknek

Az MDF Bács-Kiskun megyei választmánya Jánoshalmán tartott tisztújító közgyűlésén a párt országos elnöki posztjára első helyen Dávid Ibolyát, a második helyen Karsai Pétert javasolta - közölte Karsai Péter országgyűlési képviselő, az MDF megyei szervezetének elnöke.

MTI

Békés megyében szintén Dávid Ibolyát jelölték a posztra első helyen.
Karsai Péter beszámolt arról, hogy a megyei választmány - egy megkérdőjelezett mandátum miatt, három más megyéhez hasonlóan - megismételt tisztújításon újra őt választotta meg elnöknek, míg a két alelnök a kecskeméti Csernus Tibor, valamint a kiskunmajsai Dósai Imre lett.

Péntek estig kilenc megyében javasoltak jelöltet a párt országos elnöki posztjára.

Dávid Ibolya hét megyében, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs, Tolna, valamint Pest megyében végzett az első helyen, míg három megyében: Hevesben, Somogyban és Veszprémben a második helyen végzett.

Almássy Kornél, az MDF alelnöke, aki augusztus 8-án jelentette be, hogy jelölése esetén elindul pártja elnöki posztjáért, három megyében, Somogyban, Hevesben és Veszprémben végzett az első helyen. A két jelölt mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye választmánya Dávid Ibolya után a második helyen Olajos Péter EP-képviselőt jelölte, míg Fejér megyében Viniczai Tibor szerezte meg a második helyet.

Tíz helyen még nem történt meg a jelölés: Budapesten, valamint Baranya, Borsod, Zala, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun, Komárom, Nógrád, valamint Vas megyében.

Az MDF XXII. tisztújító országos gyűlését - az országos választmány március végén meghozott döntése szerint - szeptember 27-én tartja. Ekkor választják meg a pártelnököt és az elnökségi tagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!