Közélet

2008.05.09. 18:16

Végleg leépítik a Halas Tv egykori ügyvezető-főszerkesztőjét?

A Halas Tv ügyvezetői, majd főszerkesztői posztja után a „Beszéljünk róla” című műsor felelős-szerkesztői beosztásából, valamint műsorvezetői székéből is távozni kényszerült Kristóf Imre.

Pozsgai Ákos

A televízió új főszerkesztőjének indoklása szerint nem arról van szó, hogy Kristóf nem dolgozott volna jól, csak ellaposodott a műsor és frissítésre volt szükség. Egyébként hamarosan maga a műsor is megújul – jelentette be a főszerkesztő.

Kristóf Imrével három hete tudatta a Halas TV új főszerkesztője, hogy a későbbiek során nem tart igényt felelős-szerkesztői, valamint műsorvezetői munkájára a „Beszéljünk róla” című műsorban. Ennek ellenére Kristóf mégis be akart ülni a május 7-ei adást levezetni, de a munkáltatói jogokat gyakorló Szarvas Tibor, a Halas TV ügyvezetőjének utasítására, Bakos László szerkesztő-riporter vezette a műsort, akivel már szintén korábban tudatták, hogy Őt bízzák meg magazinműsor szerkesztésével és vezetésével.Kristóf Imre a Halas TV híradójában elmondta, hogy vele csak hétfőn közölték szóban, hogy nem vezetheti a műsort, de már akkor elmondta, hogy amíg ezt írásban nem kapja meg, úgy tekinti, hogy Ő a felelős szerkesztő-műsorvezetője a műsornak. A felmentéséről szóló írásos nyilatkozatot, amit Poór Csaba főszerkesztő írt alá, azonban csak az adás kezdete előtt néhány perccel kapta meg. Kristóf értetlenül áll a döntés előtt, szerinte a főszerkesztő nem is menthette volna fel. Nyilatkozatában úgy fogalmazott „értelmetlen lett számomra a televíziózás, hiszen úgy látom, képernyőre nem kerülhetek”.

Poór Csaba a Halas TV főszerkesztője szerint Kristófot nem érhette váratlanul a változás, időben tájékoztatták róla. Véleménye szerint egy főszerkesztőnek nem kötelessége az általa vezetett szerkesztőség tagjainak minden utasítást írásban adni. A „Beszéljünk róla” hamarosan újabb változásokon megy keresztül, így több újdonságra is számíthatnak a nézők a közeljövőben – mondta el a főszerkesztő, a Halas TV híradójában, aki egy sokkal dinamikusabb, az emberek mindennapi problémáival foglalkozó műsort szeretne látni, az eddigi langyos, inkább csak a politikusokat felvonultató unalmas beszélgetésekkel szemben. Poór Csaba szerint erre az új megbízott felelős szerkesztő, Bakos László garanciát jelent, akinek dinamikus téma érzékeny műsorvezetői stílusát szeretik a halasiak.

Ezek is érdekelhetik