Közélet

2008.02.24. 15:23

Senkinek sem adott interjút Zuschlag? - Újabb fejlemény a szövevényes ügyben

Alig hogy ráakadtunk az újabb Zuschlag fejleményre, az egyik portálon, tudósítónk utána járt, és kiderítette, az ügy főszereplője nem is adhatott semmiféle interjút. Hiszen az ügyészség nem adott erre engedélyt.

Noszlopy

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség cáfolta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János bárkinek is interjút adott volna. Dr. Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes a Baon.hu tudósítójának elmondta: „Az ügyészség joga eldönteni, hogy kivel tarthat kapcsolatot az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított. Az ügyészség pedig semmilyen engedélyt nem adott ki arra, hogy Zuschlag János újságíróval kapcsolatot tarthasson.”

Az ügyészi cáfolat azt követően született, hogy egy internetes portál vasárnap reggel állítólagos interjút hozott nyilvánosságra Zuschlag Jánossal. A cikk szerint Zuschlag nem titkolta az internetes portál újságírójának adott interjújában, hogy valóban volt kubai menyasszonya, akit szívből szeretett, de a többi már butaság és megmosolyogtató kitaláció csupán. Ezért – idézzük - „a fél éve raboskodó volt MSZP-s politikus interjút adott. Zuschlag lerántotta a leplet a kubai már-már misztikus bizniszeiről.” Majd hosszú nyilatkozat – interjú? – következett amit Zuschlag János szavaiként tettek közzé az interneten.

Mi az interjú?

Az interjú két vagy több ember beszélgetését jelenti, mely megköveteli a személyes találkozót. Ha több ember beszélget akkor azt körinterjúnak nevezik. Az interjú lehet publicisztikai műfaj illetve anyaggyűjtési módszer is. Kevésbé manipulálható.

(http://hu.wikipedia.org)

(http://hu.wikipedia.org)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!