Közélet

2008.01.03. 08:02

Nem lett apás szülés Zuschlagéknál

Kiskunhalasi szóbeszéd és a Blikk információi szerint az elmúlt év végén megszületett a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János első gyermeke.

Noszlopy

A hírt kiskunhalasi politikai körökből megerősítették szerdán este. Azt azonban, hogy Mercédesz, a különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított MSZP-s politikus felesége, fiút vagy lányt hozott mintegy másfél hete a világra, egyelőre nem tudni. Anya és gyermeke jól vannak, ámbár úgy hírlik, hogy Zuschlag feleségének kevés a teje, mert megviselték az elmúlt hónapok, a férje ellen indult nyomozás és a letartóztatás.

- Nem tudunk arról, hogy Zuschlag Jánosnak gyermeke született, de ha született is volna, arról nem értesül az ügyészség – mondta el tudósítónknak dr. Szabó Ferenc Bács-Kiskun Megyei Főügyész helyettes. Szabó Ferenc ugyanakkor hozzátette: korábban hallott már Zuschlag feleségének terhességéről, azonban ő úgy tudta, hogy csak január elejére várja a gyermeket. Arra a kérdésünkre, hogy engedélyeznie kell-e majd az ügyészségnek azt, hogy az édesanya egy látogatásra később magával vigye a kecskeméti börtönbe a babát, a főügyész-helyettes azt a választ adta, hogy ezt a büntetés végrehajtás, azaz a börtönben érvényes rendelkezések szabályozzák. Sem elvileg, sem gyakorlatilag nincs akadálya.

Ezek is érdekelhetik