Közélet

2008.01.29. 16:45

Fogjunk össze!

Kedden délelőtt megtelt Kecskeméten a Három Gúnár Rendezvényház. Polgármesterek, országgyűlési képviselők, a különböző hivatalok és kulturális-, egészségügyi intézmények vezetői köszöntötték együtt az esztendőt Bányai Gábornak, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének évnyitó rendezvényén.

Takács Valentina

A színvonalas kulturális programokkal, állófogadással egybekötött ünnepségen Bányai Gábor elsősorban az összefogás fontosságáról beszélt. Mint mondta, nem csak a túlélésre kell játszani, hanem jobbítani kell az itt élők helyzetén, fejleszteni kell, hogy a megyének legyen megtartó ereje, ne az elvándorlás jellemezze.

Bács-Kiskunban eddig is voltak fejlesztések, és minden nehézség ellenére idén is lesznek. A legnagyobb - amilyenhez hasonló eddig még a megyében nem volt - a kecskeméti kórház tervezett fejlesztése.

Az elnök külön felhívta a figyelmet arra a pályázatra, amely segítségével az iskolákat lehet majd felújítani. Ebben gondot okozhat, hogy a pályázati keret összesen nincs kilencmilliárd forint, de ebből csak Bács-Kiskun oktatási intézményei 5,5 milliárdot szeretnének.

- Vigyázzunk, hogy ne egymásnak legyünk versenytársai, egyeztessünk - mondta Bányai Gábor.
Az elnök arra biztatta a polgármestereket, hogy bocsássanak ki kötvényeket. A megye is ezt tette, hiszen ötmilliárd forint kötvényhitelt vett fel, ami nem bizonyult rossz üzletnek, hiszen fejleszteni kellett, de a szűkűlő forrásokat nem akarták elbocsátásokkal ellensúlyozni.

Ezek is érdekelhetik