Közélet

2008.01.19. 15:14

Az elismerés az intézményben zajló, kiemelkedő munkának is szól

Életem legrangosabb elismerésében részesültem, válaszolta kérdésünkre dr. Knáb Erzsébet, a Magyarországi Németek ÁMK főigazgatója.

G. Zs.

Amint arról a Baon.hu beszámolt, a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány Kodály Zoltán közművelődési díjat adományozott a bajai intézmény vezetőjének a Tudomány Napja alkalmából a magyarországi németek iskolai oktatásának korszerűsítésében elért eredményeiért.

Glatz Ferenc, a kuratórium elnöke a Magyar Tudományos Akadémián adta át a díjat. Knáb Erzsébet munkatársunknak elmondta, hogy a nemzetközi életben is kiemelkedően tevékenykedő személyiségek kapták meg a díjat.
Ezért is tekinti óriási megtiszteltetésnek az elismerést, mely az intézményben zajló minőségi munkának is szól. Összesen kétezer javaslat került a döntnökök elé. A fődíjat Bacsó Péter rendező és Enyedi György geográfus, közgazdász érdemelt ki idén.

Tizenkét alkalommal adtak át díjat

A kuratórium 1993-ban hozta létre a díjakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségek elismerésére. A díjakkal nettó ötszázezer, a fődíjjal egymillió forint jár. Tizenkét alkalommal jutalmaztak, összesen 248 személyt.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!