Közélet

2007.04.24. 11:38

GAMF NAPOK: zenés, faültetős, vidámkodós fesztiválmegnyitó

Elkezdődött a Kecskeméti Főiskola Műszaki Főiskolai karának háromnapos rendezvénye.

Baranyi Ágnes

Már az első napon különleges, vidámkodós programok vártak az iskola diákjaira és a GAMF-ra látogatókra. Volt ott a már hagyománynak számító faültetésen kívül is egy csomó klassz rendezvény.

A kecskeméti Katona József Színház színészei előadták a Liselotte és a Május című vígjátékot, melyen a résztvevők rengeteget kacaghattak.

A színházi előadást pedig egy fergeteges zenés est követte.

- Hetedik éve rendezzük meg a GAMF napokat. Hagyománynak számít a faültetéses megnyitó, ami mellé egy emléktáblát is el szoktunk helyezni. Idén egy borsófát és egy Einstein idézetet választottunk, mely így szól: A kevés tudás veszélyes/ A sok is. - tudtuk meg Dancsó Pétertől, a kari HÖK elnökétől.

- Évről-évre hétfőnként általában színház van. Tavaly a Kocsma Színház nevű soproni társulatot kértük meg, most viszont a kecskeméti Katona József Színház színészeit, hogy tartsanak az aulában egy humoros előadást. A kar vezetése teljeskörű támogatását adta a rendezvényhez.

- Láttuk, hogy a közönség jól szórakozik. Mi is jól éreztük magunkat, bár az elején megijedtem, mikor sok üres széket láttam. Később, mikor azok kezdtek megtelni, megnyugodtam. - mondta Danyi Judit, a színielőadás címszereplője.

- Mi nem rontjuk el hallgatóink szórakozását. - hangsúlyozza Danyi József, a kar dékánja a koncertek zajosságát firtató kérdésekre.

A keddi rendezvények résztvevőivel kapcsolatban három nevet árult el a HÖK-elnök: A Dumaszínházban fellép Kovács András Péter, Bödőcs Tibor és a "Mi kérünk elnézést!"-ből ismerhető Hadházi László (korábban Juventus Reggel). A beszélgetéses program meglepetés vendégéről nem árult el semmit. Aki kíváncsi arra, hogy ki lehet az, „kénytelen” lesz elmenni. A jó szórakozás garantált!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!