Közélet

2007.02.02. 11:17

Vagyonról vallottak a Bács-Kiskun megyei képviselők

Kinek van a legtöbb pénze, s kinek a legtöbb cége? Alábbi összeállításunkban a Bács-Kiskun megyei képviselők agyonnyilatkozatából közlünk részleteket a december 31-ei állapot szerint.

B. F. I.

Szembetűnő, hogy sok képviselőnek lehet veszteséges a cége, mert noha tulajdonos, osztalékról vagy bérjellegű jövedelemről nem tesz említést. Ugyanígy előfordul, hogy jelentős mezőgazdasági birtok esetén sincs adat az abból származó jövedelemről. Figyelmet érdemel az is, ha egy-egy képviselő a vele egy háztartásban élő gyermekéről is tudatja, hogy az önálló vagyonnal rendelkezik, miközben annak mértékéről nem ad számot nyilvánosan.

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Alföldi Albert
[/caption] Alföldi Albert (MSZP) egy 120 négyzetméteres ház és egy 52 négyzetméteres borospince tulajdonosa felerészben. Az ingóságok között egy Skoda SuperB személygépkocsit találunk, megemlítve száz darab XX. századi magyar festményt is. Kétmillió forintos készpénzvagyonhoz nettó 143 ezer forint havi jövedelem járul az országgyűlési képviselői juttatáson felül, ami nyugdíjból és megyei képviselői tiszteletdíjból tevődik össze.

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Bagi Béla
[/caption] Bagi Béla (Fidesz) egy családi ház tulajdonosa felerészben. Renault Megane személygépkocsija van, tartozása ötmillió forint. A Klorofill Bt. beltagja és üzletvezetője 49 százalékos tulajdonrésszel, ahonnan havi 80 ezer forint bruttó jövedelmet vall, osztalékról nem tesz említést.

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Balogh József
[/caption] Balogh József (Fidesz) ingatlanvagyona egy tanya lakóházzal, valamint szűk 10 hektár termőföld. Mercedese, Lada Samarája és két traktora van, de mezőgazdasági jövedelemről nem tesz említést. Készpénze 1,5 millió, tartozása 730 ezer forint.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Balogh László
[/caption] Balogh László (MSZP) egy 150 négyzetméteres családi ház tulajdonosa felerészben, s említ egy befejezés előtt álló családi házat is, amelybe a beépített érték 40 millió forint. Fél hektár szántóban társtulajdonos, emellett van 6,2 hektár erdeje. Személygépkocsija Opel Vectra, értékpapírjainak névértéke összesen 6,8 millió forint, s van 3,1 millió készpénze. Jövedelme az Országgyűlésen kívülről 143 ezer forint havonta, ami a megyegyűlési tagságból jön.

 

 


[caption id="" align="alignleft" width="100"] Bányai Gábor
[/caption] Bányai Gábor (Fidesz) egy lakóház tulajdonosa felerészben, teljes egészében pedig 2,7 hektár gyümölcsöse van. Egy 2,8 literes Fiat Ducato tehergépkocsival rendelkezik, értékpapírban tart 2,5 milliót. A készpénze 1,6 millió, adóssága nyolcmillió forint lakáshitel. Jövedelme megyei közgyűlési elnökként bruttó 570 ezer forint. Mezőgazdasági őstermelőként 600 ezer forint eseti jövedelemről tesz említést, miközben az utóbbi két évben 2,5 millió forint mezőgazdasági támogatást vett fel. 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Font Sándor
[/caption] Font Sándor (Fidesz) egy 160 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben, egy magánüdülőnek pedig harmadrészben. Több kisebb mezőgazdasági területe is van, ebből mintegy 4,5 hektár szőlő és gyümölcsös olvasható az interneten (a többit a lap hátoldalára írta). Egy Alfa Romeo és egy robogó tulajdonosa, 5,4 milliót tart befektetési jegyben, folyószámláján 3,5 millió forint volt. Jövedelme megyei alelnökként 532 ezer havonta, 114 ezret pedig közbeszerzési bizottsági tagként húz. Érdekeltsége egy gazdasági társaságban ötvenszázalékos, de innen semmilyen jövedelmet nem említ. Mezőgazdasági jövedelméről említést tesz, de nullában jelöli meg, tavaly 440 ezer forint mezőgazdasági támogatást vett fel. 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Garai István Levente
[/caption]Garai István Levente (MSZP) egy 79 négyzetméteres lakás tulajdonosa egészben. Szántóföldje 3,24 hektár, mezőgazdasági jövedelmet nem vall. Egy Volkswagen és egy Opel személygépkocsi tulajdonosa, bélyeggyűjteménye 7,5 milliót ér. Életbiztosítása 758 ezer forint, orvosi praxisbetétje négymillió. Értékes ingóságai 4,8 milliót érnek. Jövedelme háziorvosként, sportorvosként és alpolgármesterként mintegy 470 ezer forint havonta.

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Horváth Zsolt
[/caption]Horváth Zsolt (Fidesz) egy 146 négyzetméteres lakás és egy kert tulajdonosa felerészben. Gépkocsija Nissan Primera, tartozása banknál 15 millió, egy magánszemélynél 11,5 millió forint. Ügyvezető és beltag egy betéti társaságban, de innen jövedelmet nem vall.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Karsai Péter
[/caption] Karsai Péter (MDF) egy lakóház és két üdülő tulajdonosa felerészben. Kocsija Renault Megane, szántóföldje 0,9 hektár. Mezőgazdasági jövedelmet nem vall, megyei közgyűlési tagként 140 ezer forintot húz havonta.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Kerényi János
[/caption] Kerényi János (Fidesz) egy 200 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben, s egy 0,2 hektáros gazdasági telephelye is van. Összesen 29 hektár terület mellett mezőgazdasági jövedelemről nem tesz említést. Nissan tehergépkocsija, tizenötmilliós takarékbetétje, ötmilliós felszerelése van. Tartozása nyolcmillió, havi 60 ezer forint rendszeres jövedelmet említ.

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Lezsák Sándor
[/caption] Lezsák Sándor (Fidesz) egy 140 négyzetméteres családi ház és egy lakás tulajdonosa felerészben. Egy Volvo személygépkocsi, 5300 könyv, valamint tizenhat festmény is a tulajdonában van. Tartozása 4,8 millió, jogdíjból 200 ezret húz évente. Kültag egy betéti társaságban, de innen jövedelmet nem vall.

 

 


 


[caption id="" align="alignleft" width="100"] Márfai Péter
[/caption]Márfai Péter (MSZP) egy 246 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. Építési telekkel és csónaktárolóval is rendelkezik. BMW személygépkocsija és motoros kishajója van. Tartozása kétmillió, havi rendszeres jövedelme közgyűlési és felügyelőbizottsági tagként 530 ezer forint. Két cégben is tulajdonos, de ezekből jövedelmet nem vall.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Matolcsy György
[/caption] Matolcsy György (Fidesz) egy 175 négyzetméteres lakóház és egy üdülő tulajdonosa. Készpénze 1,5 millió, bankszámlán 14 milliót tart. Jövedelme tanácsadóként és igazgatóság tagként havi 500 ezer forint. Tulajdonos egy gazdasági társaságban, de innen jövedelmet nem vall.

 

 


 


[caption id="" align="alignleft" width="100"] Nyitray András
[/caption] Nyitray András (Fidesz) két családi ház tulajdonosa. Autója Wartburg, de egy Moto-Guzzi motorkerékpárja is van. Értékes festményekről, grafikákról, könyvekről tesz említést. Gazdasági érdekeltsége kétharmados a Vitagáz Kft.-ben, de innen jövedelmet nem említ.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Semjén Zsolt
[/caption] Semjén Zsolt (Fidesz) egy 123 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben, s haszonélvező egy 70 négyzetméteres üdülőben. Antik bútorokról és rendjelgyűjteményről tesz említést, gépkocsija nincs. Készpénze 1,5 millió, esetenként vizsgáztatásból van jövedelme.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Szabó Erika
[/caption] Szabó Erika (Fidesz) egy 117 négyzetméteres lakás társtulajdonosa. Gépkocsija Toyota Yaris, tartozása 12,5 millió.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Zombor Gábor
[/caption] Zombor Gábor (Fidesz) felerészben tulajdonosa egy 132 négyzetméteres családi háznak, s résztulajdont örökölt egy másik házban és lakásban is. Gépkocsija Fiat Multipla, értékpapírban 13 milliót, számlán 2,7 millió forintot tart. Tartozása lakáshitelben nyolcmillió forint. Polgármesteri jövedelme 533 ezer havonta, s egy betéti társaság kültagjaként jövedelmet nem vall.

 

 

 



[caption id="" align="alignleft" width="100"] Zsigó Róbert
[/caption] Zsigó Róbert (Fidesz) egy 120 négyzetméteres lakóház tulajdonosa felerészben. Örökölt része van egy másik lakásban is. Gépkocsija Daewoo, készpénze 200 ezer forint. Tartozása lakáshitelben 7,7 millió, a megyei közgyűléstől havi 155 ezer forint jövedelmet húz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!