Közélet

2006.06.29. 17:35

Román rendőrök Bács-Kiskunban

Meghosszabbították a korábban megkötött rendőri együttműködési megállapodást Bács-Kiskun és a romániai Maros megye között.

Noszlopy

A mostantól 2008. végéig érvényes megállapodást a Bács-Kiskun megyei testület nevében dr. Király Ferenc ezredes, a maros megyei rendőrség részéről pedig Cabulea Ioan-Nicolae főbiztos, maros megyei rendőr-főkapitány írta alá.
Az együttműködés az immár hét esztendős múltra visszatekintő gyakorlatot folytatja majd. Amelynek keretében román, illetve magyar rendőri delegációk tanulmányozzák a partner megyék szakmai munkáját a helyszínen. Ezen kívül konkrét bűnügyekben keresik meg közvetlenül egymást. Elsősorban a Bács-Kiskun megyei rendőrök olyan esetekben, amikor maros megyeiek követnek el súlyos bűncselekményeket Magyarország területén.

A megállapodás megkötésére Bács-Kiskunba érkezett háromfős román rendőri delegáció – amelynek tagja volt még Cazan Viorel főbiztos, a marosmegyei rendőrség közlekedési osztályvezetője és Magyar István főbiztos, marosvásárhelyi városi kapitány-helyettes - nagy érdeklődéssel tanulmányozta a Kecskeméten nem rég üzembe helyezett térmegfigyelő kamera rendszert. Valamint látogatást tettek az Országos Rendőr-főkapitányságon is, ahol a további együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

Ezek is érdekelhetik