Közélet

2006.06.30. 10:47

Három évet kapott a balga belga miatt

Emberölés kísérlete és kifosztás miatt ítélte háromévi börtönbüntetésre a megyei bíróság azt a kunfehértói férfit, aki agyba-főbe vert egy belga állampolgárt, mert úgy tudta, hogy megrontotta 15 éves öccsét.

Noszlopy

Mint korábban megírtuk, a vérbosszút esküdött, italtól kapatos H. Ferenc agyba-főbe verte tavaly novemberben Jean Paul V-t egy kunfehértói tanyán. Betörte a belga koponyáját, és hetekig úgy látszott: nem sikerül megmenteni a belga egyik szemét. A kecskeméti kórházban „rakták össze” Jeant, majd az anyja vitte haza magával Belgiumba. Azóta sincs róla semmi hír.

A kunfehértói tanyasoron egyébként sokan vélik most is úgy, hogy a pedofil rém, Marc Dutroux Magyarországon élő barátja zaklatta a tiniket a településen. Beszélik, hogy talán a belga rendőrség elől menekült a férfi Bács-Kiskun megyébe. Belgiumban ugyanis adócsalásban, több tízmilliós hitelezési csalásban, és pedofil ügyekben is felmerült állítólag a neve. Kunfehértón azután maga dicsekedett az ittas Jean Paul azzal, hogy jól ismerte Marc Dutroux-t, és a barátja volt. A magyar település tanyasorán akkor szabadultak el az indulatok, amikor H. Ferenc 15 éves öccsét vitte ágyba a belga. A báty bosszút esküdött és egy szöghúzó vassal igyekezett átalakítani a megrontó fejét. Ráadásul elvett tőle 20 ezer forintot, amivel csak tovább súlyosbította a helyzetét.

A szabadlábon védekező támadó ügyében most hirdetett ítéletet dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa. Háromévi börtönbüntetést kapott, és három évre eltiltották a közügyektől. Ráadásul ki kell fizetnie a belga 800 ezer forintos kórházi számláját is. A vádlott enyhítésért – a pénzlopás ügyében felmentésért - fellebbezett, az ügyész viszont elfogadta a döntést. Az ítélet így egyelőre nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik