Kék hírek, bulvár

2014.04.17. 20:17

Külföldi munkát ígért, de átvert mindenkit a vaskúti nő

Külföldi munkákat ígért internetes apróhirdetési porálokon a csaló, akit már elfogtak a rendőrök, most a sértetteket keresik.

Zs. D.

A rendőrség közleménye szerint a 47 éves vaskúti nő, S. J-né Baján, a buszpályaudvar környékén található kávézókban, üzletekben találkozott a hirdetéseire jelentkező sértettekkel, majd fiktív munkaszerződéseket íratott alá a gyanútlan álláskeresőkkel. A valóságban nem létező külföldi munkavállaláshoz szükséges szállásköltség és utazási díj költségeként a sértettektől általában 100 eurót, vagy ennek megfelelő forintot vett át.

A nő a találkozásokat követő hétvégére ígérte a külföldi kiutazást – főleg Ausztriába – de erre egyik esetben sem került sor. A sértettek ezt követően a csalót sehogyan sem tudták elérni. A csalás miatt a Kalocsai Rendőrkapitányságra tett bejelentést valaki, a kalocsai nyomozók beazonosították majd elfogták az asszonyt, aki idén januárban kezdte el átverni a külföldi munka iránt érdeklődőeket.

A nő azt mondta a rendőröknek, hogy több embert is átvert, ezért a Kalocsai Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonlóképpen károsítottak meg, vagy a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatosan információval rendelkezik, hívja az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es számon, vagy tárcsázza a nap 24 órájában hívható 06-78/566-500 ügyeleti telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!