Kék hírek, bulvár

2012.03.20. 14:57

Gereblyével verte fejbe a részeg após

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol a megyei főügyészség egy katymári férfit, aki egy vita hevében részegen gereblyével fejbecsapta lánya élettársát.

Hraskó István

Mint azt dr. Gyugyi Csillától, a vádhatóság szóvivőjétől megtudtuk: a két férfi között a tavaly novemberi bunyóig csak kisebb konfliktusok voltak, a balhékat általában mindkettőjük túlzott alkoholfogyasztása „gerjesztette”. Az ominózus napon az 54 éves vádlott újra sokat ivott: körülbelül másfél liter bort és több deci pálinkát. Ilyen állapotban szólalkozott össze lánya szintén ittas élettársával (aki ugyancsak a család katymári házában lakott). A veszekedés egyébként a zene hangereje miatt kezdődött köztük, de D. P. a 22 éves férfi régebben elhunyt apját is elkezdte szidni, majd a sértettet pofon ütötte. A fiatalember haragjában nekirontott „apósának”, ököllel és tenyérrel többször megütötték egymást, majd a földön folytattták a küzdelmet.

A dulakodásnak a vádlott leánya vetett véget, de csak időlegesen, az indulatba jött fiatalabb férfi ugyanis dühében ököllel belecsapott a ház bejárati ajtajának üveges részébe. Erre D. P. az udvaron felkapott egy gereblyét, majd nagy erővel, szemből fejbecsapta haragosát a kerti eszköz fém fejrészével. A sértett az ütéstől hátraesett és rövid időre az eszméletét is elveszítette. Mint kiderült: nyílt koponyatörést szenvedett.
– Ez önmagában közvetetten életveszélyes, ugyanakkor a benyomatos koponyatöréshez társuló agyállomány vérzéses zúzódása miatt a sértett sérülése közvetlenül életveszélyesnek minősül – nyilatkozta Gyugyi Csilla. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék fogja tárgyalni, a vádlott előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik