Kék hírek, bulvár

2011.12.18. 08:55

Itt a bizonyíték, hogy a részegeknek van őrangyaluk

Elveszett az autók lámpáinak fényében az a részeg férfi, aki szombaton este az 54-es főúton, a felezővonalon ücsörgött Bócsa és Jakabszállás között. A részeg férfinek óriási szerencséje volt: senki nem gázolta el.

Zs. D.

Öntudatlan részegségben ücsörgött a forgalmas 54-es főúton Bócsa és Jakabszállás között, az Abonyi fogadó közelében az a férfi, akit egy időben két autó is majdnem elgázolt szombaton este néhány perccel negyed 10 előtt. A férfire először egy kiskunhalasi sofőr lett figyelmes, aki Kecskemét felől közlekedett Soltvadkert irányába. Jobbra rántotta a volánt, miközben villogott a szemből érkező autósnak, aki szintén az utolsó pillanatban tudta csak elhúzni a kormányt, hogy ne üsse el az úttesten akkor már keresztben fekvő férfit. Mindkét autós megállt, majd a halasi sofőr próbálta az erősen elázott férfit felsegíteni. Pillanatokra úgy tűnt, hogy a mámoros férfi meg akarja ütni megmentőjét, majd valahogy felállt, néhány imbolygó lépés után pedig elterült az árokparton, feltételezhetően el is aludt. A néhány percen belül a helyszínre érkező rendőröknek és mentőknek sem sikerült megtudniuk tőle, hogy ki ő és hogyan került az úttestre, hiszen olyan állapotban volt, hogy semmilyen kérdésre nem reagált. Személyazonosságára csak később derült fény. Az először kiérkezett rohamkocsi, miután a mentők ellenőrizték a férfi életfunkcióit, elhagyta a helyszínt, hiszen - mint azt megtudtuk - éppen egy szívinfarktusos beteggel siettek Soltvadkertről Kecskemétre. Az öntudatlan részeg férfit végül egy másik mentővel szállították kórházba, hogy kijózanítsák.

Nyíkos Tamástól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a 45 éves helvéciai férfi szerencsére csak hámsérüléseket szenvedett. A szóvivő hozzátette: a részeg férfinek nagy szerencséje volt, hogy a két autós megállt, próbált segíteni és riasztotta a rendőröket és a mentőket. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a téli időszakban fokozottan fennáll a kihűlés veszélye, főleg az italozó személyek esetében. Nyíkos Tamás ezért arra kéri az állampolgárokat, hogy ha hasonlót tapasztalnak, akkor értesítsék a rendőrséget, illetve a mentőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!