Kék hírek, bulvár

2011.01.13. 15:15

„Úgy kezeltek Zuschlagék, mint egy gombát”

Védőbeszédekkel folytatódott a Zuschlag-ügy tárgyalása csütörtökön délelőtt a Szegedi Ítélőtáblán. Marsovszky Balázs azt mondta, őt úgy kezelték, mint egy gombát. Trágyával tömték és sötétben tartották.

Noszlopy N. Miklós

Szerdán perbeszédet mondott ügyvédtársaikhoz hasonlóan a csütörtökön szóhoz jutott védők is az ügyfeleikre kiszabott büntetések mérséklését, illetve felmentésüket kérték. Többen azt hangsúlyozták, hogy véleményük szerint jelentős volt a sértetti közrehatás is a „Zuschlag-ügyben”. Hiszen olyan eset is előfordult, amikor úgy folyósítottak állami pénzeket az ügyben érintett civil szervezeteknek, hogy azok nem nyújtottak be utóbb beszámolót. Vagy ha igen, akkor - mint a tárgyalóteremben elhangzott – „tücsköt, bogarat hordtak össze”.
Szilágyi Lajos fellebbviteli ügyész a védői perbeszédekre válaszolva leszögezte, hogy az ügyészség fenntartja fellebbezését, mivel nem értenek egyet a védői kifogásokkal.

Az ügyvédek után ma már a vádlottak is szólhattak az utolsó szó jogán. Mint várható volt: védőikhez csatlakoztak, és felmentésüket, illetve a büntetés enyhítését kérték. Az egyik vádlott, Marsovszky Balázs pedig azt hangsúlyozta, hogy csupán belesodródott az ügybe: „Zuschlag János és Lados István úgy kezelt, mint egy gombát. Trágyával tömött és sötétben tartott” – közölte Marsovszky a meglepett bírósággal.
Pénteken – a tárgyalássorozat utolsó napján – kap szót Zuschlag János, valamint Katus Ferenc, mivel ők már előre jelezték, hogy hosszabban kívánnak szólni a bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!