Kék hírek, bulvár

2010.05.25. 07:58

Egy pár fülbevalóért rabolták ki Marika nénit

Fiatal férfi csöngetett be pünkösd hétfőn egy idős kecskeméti nőhöz. Vizet kért tőle, amikor pedig Marika néni odaadta neki a poharat, megtámadta: a földre nyomta és a füléből szinte kiszaggatta a fülbevalóit. Az idős asszony könnyebben sérült, de a rablás nagyon megviselte.

baon.hu/H. I.

Rablás bűntettében indított nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság egy 71 éves nő feljelentése alapján – tájékoztatott minket Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A sértett elmondta, hogy hétfőn délután ismeretlen fiatal férfi kopogtatott be kecskeméti házának kapuján azzal az ürüggyel, hogy egy pohár vizet szeretne kérni. Amikor az idős nő visszatért a kapuhoz a a vízzel, az elkövető hanyatt lökte, majd mindkét füléből kikapta a fülbevalóit, és egy kerékpárral elmenekült. A bűncselekménnyel okozott kár 25 ezer forint, a néni szerencsére nem sérült meg komolyabban a támadáskor.

Felkeresem a sértettet, hogy megkérdezzem a történtekről. A csengetésre nem a kapu, hanem egy ablak nyílik ki a Csáktornyai utca háznál. Marika néni néz ki rajta. Most már bizalmatlan, csak az újságírói igazolvány felmutatása után áll szóba velem. A 71 éves asszony nem vállalja teljes nevét, a szemből való fotózáshoz sem járul hozzá, de történetét elmeséli, mert – mint mondja – szeretné, ha mások is okulnának belőle.

– Két nappal a rablás előtt már járt itt ez a férfi. Korábban soha nem láttam. Akkor pénzt kért, először kétezer forintot, majd ezerötszázat, végül beérte volna ezerrel, de mondtam neki: egy nyugdíjból magamat is nehezen tartom el. Így nem adtam neki semmit – idézi fel Marika néni megtörten az előzményeket.

Pünkösd hétfő délutánján aztán ugyanaz a fiatal férfi csöngetett be hozzá. Vizet kért, az idős nő pedig nem fogott gyanút.

– Azért vagyok biztos benne, hogy ő járt itt két nappal korábban is, mert ugyanabban a ruhában volt, egy piros színű, combközépig érő pulóverben. Először még nem nyitottam ki a kaput, a férfi kívül maradt, úgy beszéltünk. Bementem a konyhába, kihoztam a vizet, ekkor engedtem csak be. Kettőt-hármat kortyolt, majd az üvegpoharat a földhöz vágta, engem pedig nagy erővel hátralökött. Nekiestem a bejárat melletti hullámlemeznek, a lábamat pedig beütöttem a kapu melletti szegélybe. Közben azzal fenyegetett a férfi, hogy megfojt vagy agyonszúrkál. Kiabáltam segítségért, közben ő kiszaggatta a fülemből a fülbevalókat, majd elmenekült. Magas, testes férfi volt, nagyon erősen szorított – mondta az alacsony, törékeny asszony. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Marika néni fél, ezért nem vállalja teljes nevét és a szemből készült fotókhoz sem járul hozzá
[/caption]

Lehet, hogy pont a segélykiáltások miatt távozott gyorsan a rabló, aki még a lakásba sem ment be. A rendőrség szerint biciklivel távozott a helyszínről. Marika néni ugyan nem látta a kerékpárt, de azt mondja: lehet, hogy így volt.

– Kicsit összemosódott minden. Lelkileg nagyon összetörtem, csak lézengek ide-oda. A rendőrök vittek be a kórházba, ott fertőtlenítették a fülemet, mert véres volt. A lábam is fáj még kicsit. Félek, de ki ne félne egy ilyen eset után? Nem voltam bizalmatlan. Egy pohár vizet ne adjak valakinek? De mostmár nagyon meggondolom, kinek nyitok ajtót – zárta szavait az idős nő.

Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a Csáktornyai utcai rablás ügyében egyelőre még tart a nyomozás ismeretlen tettes ellen.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!