Kék hírek, bulvár

2008.10.16. 16:13

Zuschlag-per: „Ez a féreg Szilvásy későn szólt!”

Igazi politikai „bombák” robbantak csütörtökön a Zuschlag-perben. Terhelő vallomást tett Zuschlag egykori titkára, Lados István egyebek között Arató Gergelyre, az Oktatási és Kulturális Minisztérium jelenlegi államtitkára, Szilvásy György „titokminiszterre” és Baja Ferenc államtitkárra.

N. N. M.

A képviselői irodaház 116-os irodájában ugyanis Zuschlag szobatársa volt Arató, aki – Lados szerint – mindenről tudott. Ennek ellenére nem vádlott, „csupán” tanú lesz majd a perben. 
[caption id="" align="alignleft" width="100"] Zuschlag és az ügy
[/caption]Csütörtökön Lados elmondta dr. Fodor Endre bírónak, hogy Arató nehezményezte a fiktív pályázatok benyújtását és a számlahamisításokat. Arra kérte őket, hogy hétfőn és kedden, amikor ő a képviselői irodaházban tartózkodik, ne folytassák a hamisítást. 

Nem csak Aratóra tett azonban terhelő vallomást Lados, a vádlott, aki most már egy személyben a per koronatanúja is. (Ő az egyetlen ugyanis, aki minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett az ügyészségen, és egyelőre ezt teszi most a bíróságon. A kihallgatását jövő hétfőn, majd szerdán folytatják).
[caption id="" align="alignleft" width="150"] Lados, aki vall
[/caption]Terhelő vallomást tett Lados Aratón kívül Baja Ferencre, valamint Kemecsei Árpádra – ő volt Baráth Etele kampányfőnöke – és Komlódi Gáborra, aki pedig Csiha Judit kampányfőnökeként dolgozott.

Lados szerint Baja azt mondta egy zártkörű alapítványi tájékoztatón, hogy minden parlamenti pártnak meg van a saját „kamu” alapítványa, és azokon keresztül kapják a pénzt a kampánycélokra. Ezért minden választási körzetből egy-egy civil szervezet pályázzon, nyerni fognak, a pénzt pedig „visszaforgatják” a 2006-os választási kampányba. Nem lesz ellenőrzés, nem lesz lebukás csak nagyon sok pénz. [caption id="" align="alignright" width="100"] Arató Gergely, aki cáfol
[/caption]A Csihát és Baráthot segítő pénztámogatást azután Lados Komlódi Gábornak, valamint Kemecseinek adta át.

Végül Szilvásy György titokminiszterről is vallott Lados: állítása szerint tőle tudott arról Zuschlag, hogy az ügyészség lehallgattatja a telefonját. Csakhogy akkor már késő volt, Zuschlaghoz későn jutott el az információ. Amit így kommentált akkor Ladosnak Zuschlag: „Ez a féreg Szilvásy későn szólt…!”

 

Arató Gergely Lados állításaira sajtóközleményben reagált

„A Képviselői Irodaházban Lados István állítása szerint zajló tevékenységről nem volt tudomásom. Ezért ebben az ügyben beszélgetést nem folytathattam vele. Pályázatok írására utasítást nem adtam. Az ügyben az ügyészség tanúként meghallgatott, ekkor tisztáztam a felmerült kérdéseket. A szükséges jogi lépéseket megteszem" - olvasható a szocialista képviselő közleményében.

A Fidesz szintén közleményt adott ki, amelyben Cser-Palkovics András arra szólítja fel Arató Gergelyt sürgősen adjon választ a súlyos vádakra.

"Amennyiben nem tudja tisztázni magát, akkor Gyurcsány Ferencnek azonnal fel kell mentenie államtitkárát!" - írta a helyettes szóvivő közleményében.

 

A Fidesz szintén közleményt adott ki, amelyben Cser-Palkovics András arra szólítja fel Arató Gergelyt sürgősen adjon választ a súlyos vádakra.

"Amennyiben nem tudja tisztázni magát, akkor Gyurcsány Ferencnek azonnal fel kell mentenie államtitkárát!" - írta a helyettes szóvivő közleményében.

Zuschlag és az ügy Arató Gergely, aki cáfol Lados, aki vall -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!