Kék hírek, bulvár

2008.10.28. 15:00

Az Internetről vették le a kamu pályázatokat Zuschlagék

Ötödik napja tart a Zsuchlag-per másodrendű vádlottja, Lados István kihallgatása a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Ráadásul a kihallgatása ma (kedd) sem fejeződött be, sőt elképzelhető hogy nem csak csütörtökön, hanem jövő szerdán is Ladost hallgatja meg dr. Fodor Endre bíró.

Noszlopy

Az ügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolja Zuschlag Jánost és 15 társát. A vádirat szerint civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatást szereztek meg jogosulatlanul. Ladost – mint korábban már hírt adtunk róla – azért vette előre dr. Fodor Endre, mert minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett. Ma a fiktív pályázatok készítésének újabb részleteit mondta el a bíróságon. Eszerint nem egyszer előfordult, hogy a Google keresőbe a „gyerek” vagy a „tábor” szavakat ütötték be, majd az így kiadott weblapokról töltöttek le a programokat, melyeket később a fiktív pályázatokhoz használtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!