Kék hírek, bulvár

2008.06.10. 10:41

Megkívánta, ellenállt, megfojtotta - Ki a gyilkos?

A nyomozók ismét gyanúsítottként hallgatták meg a gyilkosság vádja alól egyszer már felmentett D. Sándort (22), aki korábban hat alkalommal ismerte be a rendőrségen és a nyomozási bíró előtt, hogy ő ölte meg Szabinát (†15).

N.N.M.

A lány holttestét - egy szőlőben ásták ki a homokból, Kiskőrös határában 2006. szeptember 28-án. Horrorisztikus körülmények között. Az egyik rendőr megcsörgette a lány telefonját, mely a mélyből jelzett.

Őrizetbe vették D. Sándort, aki beismerte, hogy gyilkolt. Vallomásai szerint megkívánta a lányt, aki ellenállt. Ez feldühítette, ezért magával hurcolta a szőlőbe, megfojtotta és elásta. Majd a férfi mindent visszavont a bíróságon, ahol végül kiderült, hogy kevés, sőt nincs is tárgyi bizonyíték a bűnösségére. Ezért előbb első fokon Kecskeméten, majd idén márciusban Szegeden már jogerősen is felmentették.

Közben őrizetbe vették a nyomozók Kiskőrösön Szabina egy másik férfi ismerősét, M. Jánost, akinek a vére a lány pólójára került. A férfi beismerő vallomást tett: állítja, hogy nem ő, hanem D. Sándor gyilkolt, és ő csak ott volt. Segített az elásásban is. Ezért a napokban perújítási nyomozást rendelt el a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói D. Sándort egyelőre – a korábbi felmentések miatt - nem vehetik őrizetbe, viszont gyanúsítottként a napokban már újra kihallgatták. Továbbra is tagadja, hogy ő lett volna a gyilkos, vagy bármi közel lenne a bűncselekményhez.

A nyomozás tovább folytatódik: azt vizsgálják jelenleg a rendőrök, hogy igaz-e a két gyilkosos verzió, illetve – ha igaz – akkor kinek milyen szerepe volt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!