Kék hírek, bulvár

2008.04.04. 08:54

Halálugrás a Dunába - A házaspár részletesen megtervezte

Megdöbbentő családi dráma történt Budapesten: egy kecskeméti házaspár a Dunába vetette magát Budapesten. A férj túlélte az öngyilkosságot és megszólalt.

N.N.M.

- Megkönnyebbülést és végtelen szeretetet érzek a szívemben. Úgy gondolom, hogy sokkal jobb lett Ilonkának, a fájdalmaitól végre megszabadult, és egy szebb világban van már  – nyilatkozta újságíróknak az a kecskeméti férfi, aki feleségével kísérelt meg közös öngyilkosságot kedden este Budapesten. Az asszony meghalt, ő túlélte. A 71 éves Imre és Ilona (69), a felesége régóta készültek a halálra. Arra, hogy a Duna nyeli majd el őket.
 
Évekkel ezelőtt már beszeltek arról a gyermeküknek, hogy hamvaikat a folyóba szórják majd szét. Komolyan vették az oltár előtt tett ígéretüket, miszerint csak a halál választhatja el őket egymástól. Rajongó szerelemmel szeretem őt – mondta kedden elhunyt feleségéről a kórházba került férfi.
 
Nem tudni, miért pont a Duna vonzotta a házaspárt. Ha csak az nem lehetett az oka, hogy mintegy negyven évig Budapesten éltek. Előtte és után Kecskeméten: nyugdíjas éveikben pedig a Széchenyivárosi lakótelep több ezer lakásos panelrengetegében. Szomszédjai szerint Ilonka évek óta depresszióban szenvedett, majd tetézte a bajt, hogy tavaly egy daganatos műtét miatt kellett befeküdnie a megyei kórházba. Hiába volt azonban minden vizsgálata és minden lelete negatív, egyre rosszabb lelki állapotba került az idős asszony. Kóros fogyásnak indult, teste egyre törékenyebb, véznább lett.

Imre ezzel szemben állítja, hogy halálos beteg volt a felesége. Pokoli fájdalmait az asszony már nem bírta elviselni, és évek óta könyörgött a férjének, hogy ölje meg őt.
- Végső kétségbeesésünkben döntöttünk úgy, hogy együtt megyünk az utolsó utunkra – állította tegnap egy újságírónak Imre. Az ünnepi feketébe öltözött idős házaspár kedden reggel, vonattal utazott fel Budapestre.

Fiuknak azt mondták, hogy egy távoli budapesti rokonuk meghalt és a családjánál töltenek egy hetet.

Egymás szemébe néztek és beugrottak a folyóba

Az idős emberek egészen aprólékosan megtervezték, hogyan vetnek majd véget az életüknek. Budapesten kigyalogoltak a Petőfi hídhoz, a rakpartra. Ott megálltak, összeölelkeztek. Egymás szemébe néztek, és beugrottak a Dunába. Az asszony meghalt – a férj viszont túlélte az öngyilkossági kísérletet. Imre életét az mentette meg, hogy kabátján nem tudott áthatolni a víz, ezért a felszínen maradt.

A nő holttestét a Lágymányosi hídig sodorta az ár, de Imre még ott sem engedte el halott feleségét – úgy találtak rá, hogy szorosan átölelte az élettelen testet. A lelkileg összetört, ám testileg teljesen ép férfit a helyszínen ellátták, majd a mentők a Szent János Kórház traumatológiájára szállították. Pár nap múlva hazatérhet kecskeméti otthonába, ahol negyven év után először nem várja már senki haza.
 

A nő holttestét a Lágymányosi hídig sodorta az ár, de Imre még ott sem engedte el halott feleségét – úgy találtak rá, hogy szorosan átölelte az élettelen testet. A lelkileg összetört, ám testileg teljesen ép férfit a helyszínen ellátták, majd a mentők a Szent János Kórház traumatológiájára szállították. Pár nap múlva hazatérhet kecskeméti otthonába, ahol negyven év után először nem várja már senki haza. -->

Címkék#krimi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!