Hírek

2008.11.26. 15:02

Felborult egy óvodai busz - több kisgyermek megsérült

Egy négy-öt év körüli gyermek életveszélyesen megsérült, egy másik pedig súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett abban a balesetben, ami a XI. kerületben történt szerdán a Pannonhalmi és az Előpatak utca kereszteződésében – tájékoztatta a mentők szóvivője az MTI-t.

BAMA

A balesetben hat gyermek sérült meg, négyük könnyebben – mondta el Győrfi Pál. Az életveszélyesen megsérült gyermeket a mentők élesztették újra, sikeresen.

Az MTI tudósítójának a helyszínen tartózkodó szemtanúk azt mondták: az életveszélyesen megsérült kisgyermek kiesett buszból, és a busz alól kellett kiszabadítani.A sérülteket kórházba szállították – közölte a szóvivő.

Az óvodásokat szállító kisbusz egy kisteherautóval ütközött össze a XI. kerületi Pannonhalmi és az Előpatak utca jobbos kereszteződésében. Az ütközés következtében az óvodásokat szállító kisbusz a jobb oldalára borult. Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kisbusz a XI. kerületi Dajka Gábor utcai óvodásokat szállította.

Az érintett kereszteződést a rendőrség lezárta, a tűzoltók jelenleg a kisbuszt állítják talpra. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: az ütközés körülményeit még vizsgálják, annyit azonban tudni, hogy az óvodásokat szállító kisbusz jött az Előpatak utca felől, a kisteherautó pedig a Pannonhalmi utcából érkezett.A rendőrség sajtóügyeletese közlése szerint a kisbuszban összesen tizenegy óvodás utazott.

Ezek is érdekelhetik