Hírek

2008.11.19. 14:44

A filmvilág hírei

A mai hírekből megtudhatják, hogy mennyi pénzt hozott össze Angelina Jolie, mit tesz a környezetért Leonardo DiCaprio, és hol keres szereplőket új filmjéhez Adam Sandler.

europress

Angelina egymilliárdot hozott a konyhára
Még nincs vége 2008-nak, de Angelina Jolie már most biztos lehet abban, hogy jó évet fog zárni. A vele készült filmek összbevétele átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt. Angie idén olyan kasszasikereket jegyzett, mint a Wanted és a Kung Fu Panda – utóbbiban a hangját kölcsönözte az egyik animált szereplőnek. Amerikában most mutatták be az Elcserélt életek című drámát, amiért akár Oscart is kaphat. A megtörtént eset alapján készült filmben Angelina egy anyát alakít, akinek eltűnik a kisfia. A rendőrség gyorsan le akarja zárni az ügyet, ezért fenyegetéssel ráveszik, hogy egy másik fiút ismerjen el a gyerekének. A nő nem hagyja magát, és harcba száll a rendőrségi korrupcióval. (Changeling – hazai bemutató: 2009. február 12.)
 
DiCaprio már nem zöldül tovább
Nem fog annyit kampányolni a környezetért Leonardo DiCaprio, mint tavaly tette, mert nem akarja, hogy az embereknek elegük legyen belőle. „Napelemmel fűtök, hibridautóm van, és szétválogatom a szemetet, de ezt már nem akarom mindenkinek az orrára kötni – nyilatkozta Leo legújabb interjújában. – Lekezelőnek tűnhet, hogy folyton a környezetvédelemről meg bolygónk megóvásáról papolok, az emberek nem szeretik, ha kioktatják őket. Be kellett látnom: nem mindenki engedheti meg magának, hogy napelemmel tegyen valamit a környezetért.
Legközelebb A szabadság útjai című drámában láthatjuk újra Leót Kate Winslet oldalán. (Revolutionary Road – hazai bemutató: 2009. január 22.)
 
Nagy durranást ígér az új Star Trek-előzetes
Csillagháború, szex, romantika, űrlények és elképesztő űrhajók – ezt ígéri a legújabb Star Trek-előzetes. A legutóbbi Star Trek-film, a Nemezis nem bizonyult túl sikeresnek, nálunk be sem mutatták a mozik. Sokan már temették a legendás sorozatot, ám az alkotók nem hagyták magukat. Ha nem megy a folytatás, kezdjük elölről! – kiáltották, és munkához is láttak. A Star Trek Zero munkacímmel is futó új ST-filmbe tényleg beleadtak apait-anyait, ezért nagy valószínűséggel új korszakot nyit a széria történetében. (Star Trek – hazai bemutató: 2009. május)
 
Adam Sandler az interneten keres szereplőt új filmjébe
Funny People a címe Adam Sandler most készülő filmjének, amelybe az interneten, pontosabban a MySpace közösségi oldalon keresnek szereplőt. A jelentkezőnek be kell lépnie, röviden össze kell foglalnia, miért gondolja magáról, hogy alkalmas a szerepre, aztán pedig már csak várnia kell a válaszra. A Funny People számára jó referencia, hogy rendezője az a Judd Apatow, aki többek között olyan filmekkel dolgozta meg a nézők rekeszizmait, mint A 40 éves szűz vagy a Felkoppintva.

A Funny People nem a szokásos hanyatt esős Sandler-film. A sztár egy sikeres komikust alakít, aki megtudja, hogy halálos betegsége miatt már csak egy éve van hátra. Hogy nyomot hagyjon a világban, szárnyai alá vesz egy kezdő komikust (az Apatow-filmek egyik állandó főszereplője, Seth Rogen játssza), és sztárt nevel belőle. (Funny People – hazai bemutató: 2009. szeptember)

Ezek is érdekelhetik