Hírek

2008.08.18. 11:37

Magyar Bálint: az ember nem tagadja ki a családtagjait csak azért, mert valamit írtak róla

Magyar Bálint, az SZDSZ volt elnöke nem kívánt érdemben reagálni az MTI-nek Kőszeg Ferenc, a párt egyik alapítója és volt országgyűlési képviselője őt támadó cikkére; mint mondta, továbbra is családtagjának tekinti politikustársát, akivel közösen élték meg a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék küzdelmeit.

MTI

Kőszeg Ferenc barátom szavaira továbbra sem kívánok nyilatkozni - mondta hétfőn Magyar Bálint az MTI-nek. Hozzátette, a róla publikált cikke ellenére továbbra "családtagjának" tartja az SZDSZ egykori alapítóját. Kőszeg Ferenc a múlt hét pénteki Élet és Irodalomban közölt Sakk! Matt? című elemzésében azt írta: "a Szabad Demokraták  Szövetségét Magyar Bálint hozta létre és ő is tette tönkre."

A Beszélő című hetilap volt főszerkesztője komoly terjedelemben elemezte a Tocsik Márta nevével fémjelzett úgynevezett "Tocsik-ügyet," amellyel kapcsolatban megjegyezte: mindenki tudta, hogy az ügyben "az SZDSZ részéről a főszereplő nem lehetett más, mint Magyar Bálint".

Az érintett szabad demokrata képviselő az MTI-nek megismételte a zoom.hu portálon közölt kijelentését, miszerint "fantáziálásokra és kényszerképzetekre" továbbra sem akar reagálni. Arra a kérdésre, hogy továbbra is barátjának tartja-e Kőszeg Ferencet azt mondta, hogy "a demokratikus ellenzék olyan volt, mint egy család, egymásra voltunk utalva, egymásban kellett megbíznunk. Az ember pedig nem tagadja ki a családtagjait, csak azért, mert valamelyik valamit írt  róla".

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!