Hírek

2008.08.23. 14:26

Angyal Zoltán elégedett, de befejezi kapitányi ténykedését

A megszerzett négy éremmel, a csapat összteljesítményével elégedett volt Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, aki a pekingi olimpiai versenyek után az MTI érdeklődésére elmondta, amint azt a szövetség szűk vezetésének már a tavasszal jelezte, befejezi kapitányi ténykedését.

MTI

"A két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem megszerzése jó eredmény. Ez az olimpia is olyan volt, mint a többi, felemásan sikerült. Azt is mondhatnám, hogy nem az esélyesek olimpiája volt, több számban borult a papírforma. Három nemzet nyert két számot, mi is köztük voltunk - kezdte értékelését a szakvezető. - Az elvesztett számaink után mi keseregtünk, pár perccel később pedig hasonló arcokat láttunk a többi hajótárolóban." A kapitány a női szakág évközi bonyodalmaira, Kovács Katalin, valamint Szabó Gabriella és Kozák Danuta edzőváltására utalva - Fábiánné Rozsnyói Katalintól Sári Nándorhoz mentek át - úgy fogalmazott, az egész ügy ott kezdődött, hogy indulhat-e együtt a Kovács, Janics Natasa kettős.

"Úgy érzem, ezt a párost meg kellett menteni, és mint kiderült, volt értelme az erőfeszítésnek, mert aranyérmesek lettek a lányok.  Azt személy szerint nagyon sajnálom, hogy Katinak nem sikerült egyesben érmet szereznie, akármilyet, nem feltétlenül aranyat, ebben a kiélezett versenyben ugyanis minden dobogós helyezést meg kell becsülni" - fogalmazott Angyal, aki a női négyes ezüstérmes szereplésével kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy 1992-ben nyert legutóbb olimpiát a magyar csapat, azóta - a mostanival együtt - négyszer nem.

A szakvezető még a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kettős szereplésérével - ötödik és negyedik helyével - összefüggésben fejezte ki hiányérzetét, leginkább sajnálatát, hogy nem jött össze legalább egy érem. A jövőjét, elképzelését, terveit firtató felvetésre elmondta: már a tavasszal jelezte a szövetség szűk vezetőségének, hogy befejezi szövetségi kapitányi ténykedését.

"Ez a döntés hónapokkal ezelőtt megszületett bennem, az eredmények, melyek lehettek volna jobbak, de rosszabbak is, nem befolyásoltak ebben. Úgy hiszem, egy új struktúra kialakítása fog  megtörténni, a fejlesztési program tíz évre szól, én magam  legfeljebb négy évben gondolkodnék, ennélfogva szerencsésebb, ha egy  fiatalabb kapitányt választanak, aki végig tudja vinni a folyamatot.  Szeretnék tovább dolgozni a sportágban, úgy érzem, van hitelem, az utánpótlással szívesen foglalkoznék." Angyal Zoltán 1997. január 30-a óta vezette a magyar kajak-kenu válogatottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!