Hírek

2008.05.21. 08:55

Dünöngő Balassagyarmaton - három rendőr megsérült

Három rendőr is megsérült, miközben egy dühöngő pszichiátriai beteget próbáltak megfékezni még hétfőn a balassagyarmati kórházban

BAMA

Három rendőr is megsérült, miközben egy dühöngő pszichiátriai beteget próbáltak megfékezni még hétfőn a balassagyarmati kórházban – a részletekről Dankóné Nagy Éva alezredes, rendőrségi szóvivő tájékoztatta az nport.hu-t.

A Dr. Kenessey Albert kórház pszichiátriai osztályáról hétfőn reggel kértek segítséget a városi rendőrkapitányságtól, mert az egyik kezelt betegük téglával a kezében tört-zúzott az intézmény területén. A helyszínre küldött két járőr kiérkezéséig a 39 éves férfi az épületében hangoskodott, s megrongálta annak berendezéseit, majd az udvarra ment, ahol folytatta a tombolást. Az ápolt az egyenruhások felszólításának sem tett eleget, sőt ellenszegült a rendőri intézkedésnek: rájuk támadt és a kezében szorongatott ruhafogassal – amit még az épületben kapott fel – verni kezdte a rendőrautót.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben – amelynek során gumibotot és gázsprayt is használtak, de ez sem vezetett eredményre. A dühöngő személyt csak az időközben a helyszínre érkező kollégáik segítségével tudták lefogni és átadni a kórház ápolóinak. Az incidens során három rendőr, illetve a beteg szenvedett könnyebb sérüléseket. A megrongált rendőrautóban mintegy háromszázezer forint kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik